H I R D E T É S
KKVnet - Vállalkozás online
KKVnet - Vállalkozás online
  • Címlap
  • Kisvállalkozás
  • Közép- Nagyvállalat
  • Budapest belváros - Fogászat
  • VOSZ Piactér
  • TIPP
    • Kapcsolat
    • Magunkról
    • E-mail
    • Archívum
    • Oldaltérkép
    • Címkék

Pataki Kerámia - kerámiatál, sütőtál, receptek, karácsonyi receptverseny, asztal terítési tippek, receptajánló, kézzel festett kerámia

Pataki Kerámia - kerámiatál, sütőtál, receptek, karácsonyi receptverseny, asztal terítési tippek, receptajánló, kézzel festett kerámia
"A Pataki Kerámia aktív irányítójaként fontos számomra, hogy a gasztronómia ősi módszere a cserépben való főzés hagyománya fennmaradjon.
Szeretnénk, ha a régi recepteket összegyűjtenénk, de még ennél is fontosabb, hogy a mai igényeknek megfelelő új receptekkel bővítsük a konyhatechnológiát."
Uzelmann Annamária
Miért használjunk pataki tálat?
Kímélő elkészítés, eredeti ízek
A római tál ideális a húsos vagy hús nélküli ételekhez, a zsírszegény diétás koszthoz vagy egyszerűen az egészséges és kalóriaszegény főzéshez. Minden kíméletesen párolódik a saját levében, és így optimálisan megőrzi a vitaminokat és tápanyagokat.

europatal_png_119_20101117114516_581.png

Ajándékba kapott idő
Micsoda öröm, ha főzéskor semmi sem ég oda vagy fut ki, és nem kell állandóan kevergetni! A római tál használatakor semmi ilyesmi nem történhet. Többnyire az ételek összetevőit egyszerre belerakjuk a tálba és mi nyugodtan minden gond nélkül kimehetünk a konyhából, amíg az étel szépen elkészül

Energiatakarékos
A cserép jól tartja a hőt, így előbb ki lehet kapcsolni a sütőt, még hosszú ideig tovább párolódik, illetve melegen tart
Ha olyan ételt készítünk, amiben nem együtt készül a köret akkor is készítsük egyszerre, az étellel együtt, hogy kihasználhassuk a forró sütőt: a burgonyát, zöldséget stb. tűzálló edényben a terrakotta tál mellé tesszük, és egyszerre sütjük meg.

garzontal_png_7_20101117114516_602.png

Praktikus és nem kell kapkodni
Ha kész az étel, de még nem érkezett haza a család vagy a vendégek, Nem probléma, hagyjuk a tálat a legkisebb fokozaton a sütőben. Kicsit később is finom minden, semmi sem fő szét, és akár a tálban is tálalhatjuk.

Alkalmazkodik a programunkhoz
Sok ételt korábban előkészíthetjük. és a beáztatott tálba tehetjük. A formát nedves konyharuhába burkoljuk, az egészet hűtőbe tesszük, és az ételt később sütjük meg a sütőben.

pataki_etellel_png_294_20101117114516_225.png

Hogyan használjuk a pataki tálakat?
  • Használat előtt a tálakat be kell áztatni. Az edény mindkét felét be kell tenni annyi hideg vízbe, hogy azokat teljesen ellepje. Ennek az a lényege, hogy a kerámia porózus szerkezete megtellik vízzel, ami aztán a tál a sütés folyamata alatt szépen elpárologtat.
  • Első alkalommal, hosszabb ideig legalább egy órán át áztassuk. A későbbiekben elégséges 30 perc körüli áztatás. Amennyiben hosszú ideig készülő sültet készítünk (vad, marha) hosszabb ideig érdemes az edényt hosszabb ideig áztatni.
  • Az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a kerámia tálat mindig hideg sütőbe kell tenni és a tálat és a sütőt együtt melegíteni. A villanytűzhely fokozatosan melegszik fel, ezért ha a sütőbe tettük a tálat, akkor rögtön a szükséges hőmérsékletet állíthatjuk be. Gáztűzhelynél mivel az gyorsan melegszik először 1-es fokozatra kapcsoljuk, és 5 percig melegítjük, és csak ezután állítjuk a sütéshez szükséges hőmérsékletre
  • A forró edényt mindig két kézzel és edényfogóval fogjuk meg. Az edényt száraz konyharuhára, vagy fa edénytartóra helyezzük. Ha a forró edényt hirtelen hideg (pl. csempelap, vagy nedvesség) éri, a tál elrepedhet.
  • A tál használat közben elszíneződik és egyre erősebben a használat folyamán. Ez az antik hatás vagy patina teljesen normális az edény használhatósága ettől nem csökken. A belül mázas tálaknál előfordul, hogy a máz felszíne töredezetté válik. Ez sem jár csökkent értékel.
  • A tál tisztítása forró vízzel, szivaccsal történik. Mosószert, súrolószert ne használjunk natúr kerámia esetén, mert a pólusok eltömődnek és akkor a funkcióját nem tölti be. A mosogató gépbe is azért nem tanácsos tenni, mert a vegyszerek a pólusokba kerülnek.
  • Célszerű minden ételfajtának külön tálat tartani, így külön a húsos, külön a halas és külön a desszertek számára. Ha mégis szükség van a szagtalanításra, akkor ecetes vízzel kell kimosni a tálat.
  • Ha már sokat használtuk a tálat és elzsírosodott forró vízben ki kell főzni és ettől megújul a tál.
  • Az elmosogatott tálat meg kell szártani. A még meleg sütőbe téve jól megszárad. A tál tetejét megfordítva tesszük rá és jól szellőző, száraz helyen tároljuk. Nem szabad sem eredeti sem más dobozban, zacskóban tárolni.
  • Mikrohullámú sütő, és a pataki tál eltérő módon készíti az ételt. A pataki tál lassú gőzben készíti az ételt, míg a mikrohullámban ez nem lehetséges. Melegíteni azonban lehet mikróban, mert a készítéskor már a tálból elhasználódik a felszívódott víz.

kaaracsonyi_515_20101117115600_368.jpg

Te mivel kínálod szeretteidet Karácsonykor?
A Pataki Kerámia Kft. újabb kreatív receptpályázatot hirdet karácsonyi menüsorok elkészítésére. A pályázatra mindazoknak a jelentkezését várjuk, akik a szeretet ünnepén több fogásos menüvel kívánják megvendégelni szeretteiket, és szeretnék kipróbálni, hogy milyen menüsort tudnak úgy megtervezni, hogy az edények adottak. A karácsonyi sürgés-forgás a konyhában egy otthonosabb, melegebb, szeretetteljesebb légkört teremt az ünnepek idején.
A mostani verseny annyiban különbözik az előzőektől, hogy nem 1-1 étellel várjuk a nevezést, hanem komplett menüsorral, a Pataki Kerámia Kft. által meghatározott edényekhez igazítva az adott fogásokat.
A pályázat során 3 fogás elkészítésére van lehetőség. Az első fogás lehet előétel, vagy leves, attól függően, hogy a pályázó melyiket részesíti előnyben, és melyik edénysorban kívánja elkészíteni ételeit. A második fogásnak egy főételnek, a harmadik fogásnak pedig valamilyen desszertnek kell lennie.
Összességében 10 menüsor pályázható meg, tehát a beküldők közül 10 embert fogunk kiválasztani, akik elkészíthetik receptjeiket. A kiválasztás során figyelembe vesszük az adott étel ünnepi jellegét, különleges jegyeit, vagy épp a hagyományos ízek jelenlétét. Fontos, hogy mindhárom fogásnak azonos színvonalúnak kell lennie, emelve ezzel az ünnep fényét.
A pályázat fődíja: 18 darabos karácsonyi készlet 30.000 Ft értékben

elsodij_png_56_20101117114516_344.png

2. helyezett díja: 14 darabos karácsonyi készlet 25.000 Ft értékben

masodikdij_png_952_20101117114516_207.png

3. helyezett díja: 10 darabos karácsonyi készlet 16.000 Ft értékben

harmadikdij_png_681_20101117114516_12.png

Különdíj: 9 darabos karácsonyi készlet 15.000 Ft értékben.

kulondij_png_279_20101117114516_619.png

A jelentkezés és a verseny feltételeiről bővebben a www.hambekaplak.hu weboldalunkon tájékozódhat.

mezeskalacs_388_20101117115600_262.jpg

2010. november 12-től szombatonként is nyitva tart a Pataki Kerámia budapesti mintaboltja!
Gondoltunk azokra is, akik a munkaidő letelte után nem rendelkeznek kellő energiával ahhoz, hogy nézelődéssel és vásárlással töltsék a délután fennmaradó részét, így mostantól szombatonként is nyitva tartunk 2010. december 19-ig!
Elérhetőségünk:
1089 Budapest, Orczy út 2-4.
Nyitvatartás: Kedd-Szerda: 9-16 óra, Csütörtök: 11-18 óra, Péntek: 9-18 óra, Szombat: 9-13 óra
www.hammbekaplak.hu

Pályázat

  • Számos magyar vállalkozás bővülhet megújuló erőművel

    Számos magyar vállalkozás bővülhet megújuló erőművel

  • Várhatóan november végén indul újra a Gyorsítósáv pályázat

    Várhatóan november végén indul újra a Gyorsítósáv pályázat

  • Több mint 100 új kisbolt nyílhat a Magyar Falu projektben

    Több mint 100 új kisbolt nyílhat a Magyar Falu projektben

Belföld

  • Malomipari technológiáját fejlesztette a Kunsági Malom

    Belföldi hírek Malomipari technológiáját fejlesztette a Kunsági...

NICE Bulvár

  • Kevesebb mint 55 perc alatt is diagnosztizálható a koronavírus?

    Egészség hírek Kevesebb mint 55 perc alatt is diagnosztizálható...

kkvnet_profight_240x150
jogpontok_kkv_240x150
KKVnet - Vállalkozás online
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2025. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
MCOnet International