Bodri Pincészet - borászat pincészet pinceétterem bormúzeum halásztanya szőlőbirtok borház Szekszárd

A borvidék - Budapesttől 150 km-re délre - A szekszárdi és a geresdi-dombság észak-keleti részén terül el.
Pincészetünk Szekszárdon már öt generáció óta foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel. |
Borkóstolás
Szekszárd közvetlen közelében, a Faluhely-dűlőben található a feldolgozónk, amelyhez tízkupolás, impozáns látványt nyújtó pince tartozik. Boltíves pincénk nyolcvanezer téglából épült, az ismert szekszárdi mester, Heimann Ferenc tervei alapján. Azért is szeretjük ezt a helyet, mert egészen közel van a városhoz, vendégeink mégis a természet nyugalmát, a szőlőhegyi romantikát élvezhetik itt. Ennek érdekében tájba illeszkedő, esztétikus épületegyüttest alakítottunk ki, hogy ez is a jó hangulatot és a harmóniát szolgálja. Kóstolótermünk 70 személyes, jó időben vendégeink a teraszon is helyet foglalhatnak. Szálláshely Jól tudjuk, hogy egy hangulatos, késő estébe nyúló borkóstolás után az a legjobb, ha a vendégnek már sehová sem kell mennie, mert a szálláshelyek a pincénél rendelkezésre állnak. Hét vendégszobát ezért hamarosan megnyitunk a feldolgozónál, de a nem túl távoli terveink között egy komolyabb szálláshely-bővítés is szerepel. Pinceétterem Azokat a borturistákat, akik meleg ételt is szeretnének a kóstolnivalók mellé, szívesen látjuk a 400 évesnél is öregebb papi dézsmapincéből kialakított belvárosi éttermünkben, amelyben egyszerre 120 vendég foglalhat helyet. Itt elsősorban hagyományos, magyaros ételeket kínálunk, egyik specialitásunk a vörösboros marhalábszárpörkölt, de a házi lekvárral készült palacsintánknak is nagy sikere szokott lenni. A Bodri Pincészet teljes kínálatán kívül vendégeink a borvidék 30 legjelentősebb pincészetének egy-egy borát is megkóstolhatják itt, ha valamelyikre kíváncsiak. Úgy gondoltuk, Szekszárd belvárosában, egy ekkora pinceétteremben fontos szolgáltatás, hogy az ide látogatók képet alkothassanak a borvidék egészéről, a többi pincészetről is. Pinceéttermünkben Bormúzeum is működik, ahonnan saját, régebbi tételeink közül válogathatnak a vendégek. Halásztanya A Bodri-család borturisztikai kínálatának legújabb eleme a város Bátaszék felőli végének közelében, a Szekszárdról Mohács felé tartó országút mellett található Halásztanya. A 200 éves pincéből és feldolgozóból kialakított helyen külön borkóstoló terem is működik, az étterem befogadóképessége 40 fő. A halételeket nem csak azért tartjuk fontosnak, mert a közelben található a Duna és a Gemenc, illetve a borvidék gasztronómiájában évszázadok óta fontos szerepet játszanak a különböző halételek, hanem azért is, mert a meghatározó szekszárdi borok, a kadarka, vagy a szintén fűszeres íz-világú, zamatos kékfrankos a legjobb kísérői a halászléknek, vagy a különféle halakból készült paprikás ételeknek. Halásztanyánk kínálatának középpontjában ennek megfelelően a ponty és a vegyes halászlé, valamint a csuka- és harcsapörkölt áll. Az sem volt számunkra utolsó szempont, hogy a Bodri Pincészetben a főszerepet játszó vörösök mellett a fehérborok is megtalálhatók legyenek, és ráadásul nem is teljes mértékben mellékszereplőként. A nem paprikásnak elkészített halak többségéhez ezen fehérborok illenek. A halételek mellett néhány más magyaros étel az itteni kínálatban is szerepel. Kapcsolat: ELŐZETES BEJELENTKEZÉS ESETÉN HANGULATOS PINCEI KÓSTOLÓRA IS LEHETŐSÉGET BIZTOSÍTUNK. |