Götz Pincészet-Borkostoló,Borvacsora,Borászat,Pincészet,Tokaji Bor

Borkóstoló előzetes egyeztetés alapján a pincében
Borvacsorákon, rendezvényeken szívesen részt veszünk szerte az országban
Tokaji borok kóstolása Hercegkúton, a világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesoron. Zenés rendezvényszervezés, igény szerint borvacsorák rendezése, palackos borok értékesítése.
Magyarország borainak Európa szerte mindig nagy neve volt. A Tokaj-hegyaljai borvidék világhírű borkülönlegességek hazája. A Tokaji bor egy magyar különlegesség, amelyet sokszor próbáltak már utánozni, de ez soha nem sikerült, még a legnehezebb időkben is megőrizte hírnevét. Az utóbbi tíz évben a tokaji aszúborok megmenekültek a feledés homályától. Átható és hosszan visszacsengő illatok és aromák színelőadásával találkozunk itt, amelyekhez hasonlót sehol másutt a világon nem találhatunk.
A Götz Pincészet 17 hektáron elterülő, kitűnő fekvésű, első osztályú szőlőterületei összesen hat dűlőben helyezkednek el, ezek név szerint a következők:
Tolcsván: a Bartalos és a Kincsem,
Sárazsadányban: a Zsadányi,
valamint Sárospatakon a Csécsi, a Darnó és a Szegfű.
Ezek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy az összes típusú tokaji bort elkészítsük.
Családunk déli, délnyugati fekvésű dűlőiben a hagyományos tokaji szőlőfajták mindegyike megtalálható (Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta és Kövérszőlő).
Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket. Ennek a folyamatnak az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább. A Tokaji Aszúk rendkívüli minőségüket nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmuknak is köszönhetik, amelyek képesek egyensúlyt teremteni ezekben a koncentrált borokban.
A megtermelt szőlőt és aszúszemeket a családi gazdaságunk dolgozza fel, amelyekből minőségi borokat és tokaji borkülönlegességeket készítünk, ezeket a Hercegkúton elhelyezkedő, a világörökség részét képező négyszintes Gombos-hegyi pincesoron lévő pincészetben érleljük.
A minőség elengedhetetlen eleme a jó pince. A Götz család riolit-tufába vájt pincében érleli a borokat, amely 9 °C fokos állandó hőmérsékletet tart télen-nyáron. Pincénk mintegy 100m hosszú, és különböző termekből áll. A hordókban borkülönlegességeket érlelünk, tárolunk. A magas páratartalom és a hordókban érlelődő borból származó vegyületek táplálják a pincék falán megjelenő gombatelepeket, a nemespenészt (Cladosporium cellare), amelyek összefüggő réteget képeznek. A gombák egyben a jó pinceklímát is biztosítják.
A tokaji borok már évszázadok óta gazdagítják Magyarország és a világ kultúráját, valamint hosszú ideje szolgálja e bor az egyik legkellemesebb és legnemesebb emberi igényt: az egészséges borfogyasztást. Pincészetünk e "folyékony aranynak" szeretné értékét megőrizni, a tökéletes minőségre törekedve.
Elérhetőség:
Magyarország borainak Európa szerte mindig nagy neve volt. A Tokaj-hegyaljai borvidék világhírű borkülönlegességek hazája. A Tokaji bor egy magyar különlegesség, amelyet sokszor próbáltak már utánozni, de ez soha nem sikerült, még a legnehezebb időkben is megőrizte hírnevét. Az utóbbi tíz évben a tokaji aszúborok megmenekültek a feledés homályától. Átható és hosszan visszacsengő illatok és aromák színelőadásával találkozunk itt, amelyekhez hasonlót sehol másutt a világon nem találhatunk.
A Götz Pincészet 17 hektáron elterülő, kitűnő fekvésű, első osztályú szőlőterületei összesen hat dűlőben helyezkednek el, ezek név szerint a következők:
Tolcsván: a Bartalos és a Kincsem,
Sárazsadányban: a Zsadányi,
valamint Sárospatakon a Csécsi, a Darnó és a Szegfű.
Ezek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy az összes típusú tokaji bort elkészítsük.
Családunk déli, délnyugati fekvésű dűlőiben a hagyományos tokaji szőlőfajták mindegyike megtalálható (Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Zéta és Kövérszőlő).
Tokaj-Hegyalján a Botrytis Cinerea penészgomba váltja ki áldásos hatását, mintegy magukban összeszárítva a túlérett szőlőszemeket. Ennek a folyamatnak az ősz eleji esők és az októberi száraz napos időszakok kedveznek leginkább. A Tokaji Aszúk rendkívüli minőségüket nemcsak a magas cukortartalomnak, hanem a kimagasló savtartalmuknak is köszönhetik, amelyek képesek egyensúlyt teremteni ezekben a koncentrált borokban.
A megtermelt szőlőt és aszúszemeket a családi gazdaságunk dolgozza fel, amelyekből minőségi borokat és tokaji borkülönlegességeket készítünk, ezeket a Hercegkúton elhelyezkedő, a világörökség részét képező négyszintes Gombos-hegyi pincesoron lévő pincészetben érleljük.
A minőség elengedhetetlen eleme a jó pince. A Götz család riolit-tufába vájt pincében érleli a borokat, amely 9 °C fokos állandó hőmérsékletet tart télen-nyáron. Pincénk mintegy 100m hosszú, és különböző termekből áll. A hordókban borkülönlegességeket érlelünk, tárolunk. A magas páratartalom és a hordókban érlelődő borból származó vegyületek táplálják a pincék falán megjelenő gombatelepeket, a nemespenészt (Cladosporium cellare), amelyek összefüggő réteget képeznek. A gombák egyben a jó pinceklímát is biztosítják.
A tokaji borok már évszázadok óta gazdagítják Magyarország és a világ kultúráját, valamint hosszú ideje szolgálja e bor az egyik legkellemesebb és legnemesebb emberi igényt: az egészséges borfogyasztást. Pincészetünk e "folyékony aranynak" szeretné értékét megőrizni, a tökéletes minőségre törekedve.
Elérhetőség:
Götz Pincészet
3958 Hercegkút, Petőfi u. 202.
http://www.gotzpinceszet.hu
http://www.gotzpinceszet.mlap.hu
Tel/fax: +36 47/346-247