H I R D E T É S
KKVnet - Vállalkozás online
KKVnet - Vállalkozás online
  • Címlap
  • Kisvállalkozás
  • Közép- Nagyvállalat
  • Budapest belváros - Fogászat
  • VOSZ Piactér
  • TIPP
    • Kapcsolat
    • Magunkról
    • E-mail
    • Archívum
    • Oldaltérkép
    • Címkék

Sertés vágó- és feldolgozó üzemet adtak át

Sertés vágó- és feldolgozó üzemet adtak át
A kormány kiemelten támogatja a nagyszabású, bátor és jövőbemutató élelmiszeripari beruházásokat - mondta az agrárminiszter a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban, a Kurucz cégcsoport sertés vágó- és feldolgozó üzemének átadásán.
Nagy István elmondta, hogy az évi 130 ezer hízósertés levágására, piaci igények szerinti feldolgozására alkalmas üzem 3 milliárd forintos beruházását a kormány az európai vidékfejlesztési alap forrásaiból mintegy 1,5 milliárd forinttal támogatta. A fejlesztéssel 120 új munkahelyet hoztak létre Sárrétudvariban. A miniszter szerint a Kurucz cégcsoport tökéletes mintája annak, amit a tárca el szeretne érni: a hagyományokra alapozva, a hagyományokra építve, a legkorszerűbb, legmodernebb technológiát alkalmazva átvinni az agráriumot a 21. századba. Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, a vidék fejlesztésének igazi motorja a minőségi élelmiszer-feldolgozás. A Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a térség egyik legnagyobb beruáházásának nevezte a Kurucz cégcsoport fejlesztését. Szerinte a legkorszerűbb technológiával felszerelt üzembe most még külföldön dolgozó fiatalok is visszatérhetnek, akiknek komoly életpálya-modellt biztosíthat a fejlődő magyar élelmiszergazdaság.
 
Sertés vágó- és feldolgozó üzemet adtak át
 
 
Kiss Tibor, Sárrétudvari polgármestere üdvözölte a vállalkozói fejlesztéseket és jelezte: a most zárult önkormányzati ciklusban további 3 milliárd forintos intézményfejlesztés valósult meg a településen. Kurucz Ferenc, a cégcsoport tulajdonosa az avatón elmondta: cégüknél megvalósul a "termőföldtől az asztalig" szlogen: 3200 hektáron termelnek gabonát az állataiknak, 6400 kocát tartanak, és évente 130 hízót vágnak le és dolgoznak fel a húsüzemükben, a készterméket pedig a térség üzleteikben értékesítik. Ez az úgynevezett rövid ellátási lánc biztosítja, hogy mindig friss, kiváló minőségű és nyomon követhető eredetű sertés húsárut tesznek a vásárlók asztalára - jelezte a tulajdonos hozzátéve, hogy az új üzemükben a teljes termelés decemberben indul.

Pályázat

  • Számos magyar vállalkozás bővülhet megújuló erőművel

    Számos magyar vállalkozás bővülhet megújuló erőművel

  • Várhatóan november végén indul újra a Gyorsítósáv pályázat

    Várhatóan november végén indul újra a Gyorsítósáv pályázat

  • Több mint 100 új kisbolt nyílhat a Magyar Falu projektben

    Több mint 100 új kisbolt nyílhat a Magyar Falu projektben

Belföld

  • Malomipari technológiáját fejlesztette a Kunsági Malom

    Belföldi hírek Malomipari technológiáját fejlesztette a Kunsági...

NICE Bulvár

  • Kevesebb mint 55 perc alatt is diagnosztizálható a koronavírus?

    Egészség hírek Kevesebb mint 55 perc alatt is diagnosztizálható...

kkvnet_profight_240x150
jogpontok_kkv_240x150
KKVnet - Vállalkozás online
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2025. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
MCOnet International