A Bolyhos Pálinkafőzde új aszalóüzemet épített
Új aszalóüzemet épített saját beruházásban az újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde: a magyar gyártmányú berendezéssel zárt rendszerben, öt szalagon egyszerre napi 500 kilogramm gyümölcsöt tudnak aszalni.
A fejlesztésnek köszönhetően mostantól a pálinkák ágyazásához szükséges mennyiséget teljes egészében a manufaktúra területén tudják előállítani. Az 50 millió forintos beruházásra azért volt szükség, mert a pálinkáról szóló törvény értelmében nem csak a pálinkához felhasznált gyümölcsnek kell Magyarországon teremnie, hanem az ágyazáshoz szükséges aszalt gyümölcsnek is magyarnak kell lennie.
Öt szalagon egyszerre napi 500 kilogramm gyümölcsöt tudnak aszalni
Az aszalóberendezés mellett a munkafolyamathoz szükséges gyümölcsmosó, gyümölcsmagozó és cikkelyező gépeket is vásároltak. Az aszaló mellett kapott helyet egy 40 négyzetméteres, aszaltgyümölcsöt tároló klimatizált helyiség is. Az október 17-i nyílt napon az érdeklődők megtekinthetik a főzdét, közelről ismerhetik meg a pálinkafőzés folyamatát a gyümölcsfeldolgozástól, a lepárláson át a csomagolásig, valamint a gyümölcs aszalását is.
MTI/T.D.