Vállalat

Takarítás matematikával

Takarítás matematikával
Több mint száz szakképzett takarító áll a Jánosik és Társai Kft. alkalmazásában, mondotta Jánosik Lajos cégtulajdonos. A takarítói ágazatban piacvezető cégnél a folyamatos műszaki fejlesztés, a legkorszerűbb technológiák alkalmazása mellett kiemelkedő fontosságú a szakemberek képzése.
Talán kevesen gondolják, hogy a kiemelt területek takarításához nagy felkészültség és speciális tisztítás technológiai tudás szükséges. Néhány éve ez a tevékenység szakma lett s bekerült az Országos Képzési Jegyzékbe. Ennek alapján 60 elméleti és 140 gyakorlati óra képzés és az azt követő szigorú vizsga után idén márciusban 34-en sajátítják el a szakmát, s szerzik meg az OKJ-s képesítést.

jánosik kft

A felkészült takarítóknak rendelkezniük kell a megfelelő matematikai, kémiai ismeretekkel

Mint azt a tulajdonos elmondta, ma már például olyan, nagyhatásfokú,környezetkímélő ipari tisztítószerek vannak forgalomban, amelyekből egy két ml. is elég a megfelelő hígítású takarítószerhez. A felkészült takarítóknak tehát rendelkezniük kell a megfelelő matematikai, kémiai ismeretekkel, ismerniük kell a burkolatok sajátosságait, a márvány, a mészkő, a fa, a csempe, vagy a linóleum tisztításához használható vegyszereket és speciális tisztító berendezések használatát. A jogszabályokból is fel kell készülniük, ismerniük kell a hulladékgazdálkodásra, a szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozó rendeleteket.


Képek: janosikkft.hu

MCOnet Cég Online