Vállalat

Szívügyem a Sólyom Hungarian Airways - interjú Lucsik János ügyvezető igazgatóval

Szívügyem a Sólyom Hungarian Airways - interjú Lucsik János ügyvezető igazgatóval

 

Nagyon fontosnak tartom, hogy zárjuk le a múltat és nyissunk új fejezetet - kezdte évértékelő interjúját Lucsik János, a Sólyom Hungarian Airways ügyvezető igazgatója.

 

Interjú Lucsik Jánossal, a Sólyom Hungarian Airways ügyvezető igazgatójával

 

 Lucsik János, a Sólyom Hungarian Airways ügyvezető igazgatójaJómagam 2013. februárjában pénzügyi befektetőként kezdtem meg a munkát Sólyom Hungarian Airways életében. Kétségtelen tény, hogy a múltban több probléma is előfordult, amely elsősorban annak köszönhető, hogy úgy gondoltam, elegendő pénzügyi befektetőként résztvenni a folyamatokban. Sajnos az elmúlt időszak azt támasztotta alá, hogy ez kevés ahhoz, hogy egy gazdasági társaság megfelelően működjön. Ma már egy pénzügyi befektetőnek is kötelessége, hogy meghatározó módon részt vegyen az adott társaság vezetésében, szervezésében, irányításában. Ezt a feladatot 2014.márciusától látom el - nyilatkozta Lucsik János.

Úgy gondolom, hogy az elmúlt közel egy év bebizonyította, hogy az a sok munka, amelyet én is kollégáim végeztünk, kiemelkedő eredményekkel zárult. A tavalyi évet úgy zártuk le, hogy őszintén mondhatjuk: mindent megtettünk, amit adott körülmények között megtehettünk. A Sólyom Hungarian Airways megszerezte az AOC engedélyét, megszerzett egy nagygépes személyforgalomra jogosító légijármű üzembentartási engedélyt, kollégáink megkapták a megfelelő képzéseket, jelen pillanatban pedig azon dolgozunk, hogy az üzemszerű működéshez szükséges operating licence is megszerzésre kerüljön - tette hozzá.
 Sólyom Hungarian Airways , új magyar légitársaság
"Elmondhatjuk: mindent megtettünk, amit komoly pénzügyi befektető nélkül meg tudtunk tenni. Az elmúlt egy évben sokat tanultunk: csapatmunkát, felelősségvállalást" - mondta az ügyvezető igazgató. Ennek folyományaként a társaság adósságállománya jelentősen lecsökkent, több tíz beszállító helyett már csak 3 beszállító irányába van kötelezettsége a légitársaságnak, és a munkatársak is folyamatosan kifizetésre kerülnek.  

"Értem és érzem, hogy mit jelent egy új magyar légitársaság ügye a kollégák, és a minőségi utazás iránt vágyakozó honfitársaink számára. Ezért mint ahogyan eddig, úgy a jövőben is meg fogok tenni mindent annak érdekében, hogy a Sólyom Hungarian Airways megkezdhesse a működését" - zárta interjúját Lucsik János.

MCOnet