Vállalat

Novotni István, a Hajdú Zrt. vezérigazgatója – 13 milliárd forintos árbevételt tervez

Novotni István, a Hajdú Zrt. vezérigazgatója – 13 milliárd forintos árbevételt tervez
Novotni István, a Hajdú Zrt. vezérigazgatója szerint a vállalatnak pozitív kilátásai vannak 2013-ra a sok kockázati tényező ellenére is.
Magyarországon a hagyományos termékek piaca várhatóan tovább szűkül, a megújuló energiát hasznosító termékek forgalmában növekedés várható. A lakossági szegmens mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az intézményi projektek. A társaság egyik fő célja továbbra is a komplett rendszerek értékesítése, kivitelezése.

Novotni István, a Hajdú Zrt. vezérigazgatója
Novotni István, a Hajdú Zrt. vezérigazgatója

Novotni kitért arra is, hogy 2012-ben mintegy 7 százalékkal emelkedett az export, ezen belül 10 százaléknál is nagyobb volt a növekedés a megújuló energiát hasznosító termékek esetében, úgymint puffertartályok, indirekt tárolók, hőszivattyús forróvíztárolók és hőszivattyúk. A trend folytatódik idén is, mivel a jelentősebb - francia, német és orosz - piacokon, helyi kollégák segítik az eladásokat. A cég jelentősen fejlesztette európai szervízszolgáltatását.

A Hajdú Zrt. puffertartálya A Hajdú Zrt. hőszivattyús forróvíztárolója
A  puffertartály és a hőszivattyús forróvíztároló - a Hajdú Zrt. kiemelt termékei

A HAJDU Autotechnika Ipari Zrt.-nél idén befejeződik a gyártóeszköz üzem 5 éves fejlesztése. A fejlesztés utolsó ütemeként legmodernebb technikai szintre emelik a köszörülési képességeket. Az alkatrészgyártásban kiemelt szerepet kap az új vevőnek a Remy-nek szállított termékkör (személygépkocsi indítómotor és generátor alkatrészek) gyártása, és a portfóliójának bővítése, valamint a beszállított mennyiségek növelése. Tovább fejlesztik a General Electric-kel meglévő kapcsolatukat továbbá meghatározó partnerüknek, a Faureciának idén már folyamatosan szállítanak tehergépkocsi kipufogó rendszer alkatrészeket is.

A General Electric logója faurecia_20130428194556_85.jpg
A General Electric és a Faurecia - a Hajdú Zrt. meghatározó partnerei

A HAJDU Infrastruktúra Zrt.-ben a teljes energiahálózat felújítása és a sűrített levegőszolgáltatás rekonstrukciója után 2013-ban a vízhálózatot korszerűsítik. A beruházások következő lépcsője az ipari szennyvíztisztító telep korszerűsítése lesz. A fentiek mellett a Hajdu Cégcsoportnak is otthont adó Hajdu Ipari Park területén Európai Uniós támogatással hamarosan elkészül egy modern, nemzetközi, megújuló energiás bemutató és oktató központ.
A Hajdu Cégcsoport 2013-ra 13 milliárd Ft-os árbevételt tervez- mondta a vezérigazgató.
Képek forrása: hajdurt.hu

 

P.T.