Vállalat

Jánosik Kft. Legszigorúbb feltételeknek is megfelel a cég energiairányítási rendszere

Jánosik Kft. Legszigorúbb feltételeknek is megfelel a cég energiairányítási rendszere
Jánosik Kft. az energiatudatos cég , Újabb ISO minősítést szerzett a Jánosik és Társai Kft. A legszigorúbb feltételeknek is megfelel a cég energiairányítási rendszere, a most megszerzett MSZ EN ISO 50001:2012 szabvány szerint.
A Jánosik Kft. minősítési rendszerének a legfontosabb célja, hogy környezetvédelmi és energiagazdálkodási szempontból optimalizálják a cég tevékenységét. Ezzel nemcsak az energia költségeket tudják csökkenteni, hanem a káros környezeti hatásokat is - mondta Jánosik Lajos cégtulajdonos.

A sikeres külső minősítéssel teljessé vált a Jánosik Kft. integrált vállalatirányítási és működtetési rendszere. Immár hat tanúsított rendszerrel rendelkezik a cég. Ez magában foglalja vállalatirányítás, a környezetvédelem, a munka- és egészségvédelem, valamint a belső és külső adatvédelem minden területét. A KKV szektorban kevés hazai vállat mondhatja el ezt magáról.

Egy felmérés szerint például Magyarországon a vállalatoknak csak kb. 3,5 százaléka méri és szabályozza saját energiafelhasználását. A megszerzett tanúsítványok beépülnek a vállalatirányításba. Az ISO 50001:2012 azért is fontos, mert ma már a hazai és a nemzetközi pályázatokon, tendereken is az indulás feltétele az energetikai, környezetvédelmi megfelelés, igazolt minősítés.
A megszerzett minősítések egyfajta verseny előnyt is jelentenek a fokozódó konkurencia harcban. A Jánosik Kft. ma már bármilyen multinacionális cég, akár a NATO minősítésű igényeinek is eleget tud tenni - mondta Jánosik Lajos.

A Jánosik és Társai Kft. fő tevékenységei: takarítás, építőipari, ingatlan üzemeltetési, külterület gondozási és őrzésvédelmi munkák. A cég ez évi terveiben 6,4 milliárd forintos bevétellel számol.

P.T.