Vállalat

Jánosik Kft. - Kulturális központ a Romos templomból

Jánosik Kft. - Kulturális központ a Romos templomból
Az évtizedekig romokban álló mezőcsáti zsinagóga felújítását a Jánosik és Társai Kft. szakemberei végezték el.

Jánosik Lajos a Jánosik és Társai Kft. ügyvezetője

Az 1880-ban épített egykori zsidó templom egy igen impozáns épület, melynek megmentésért sokan fogtak össze. Ennek az összefogásnak az eredményeképpen végezte el az épület teljes rekonstrukcióját a Jánosik és Társai Kft. Az eddig romosan álló épület a felújítást követően kulturális központként funkcionál majd és rendezvények, kiállítások, koncertek valamint konferenciák számára ad majd otthont.

A romos zsinagóga felújítása a mezőcsáti városközpont rehabilitációjának szerves részét képezte. A külső és belső felújítási munkálatokra mindösszesen 85 nap állt rendelkezésre. Ezidő alatt a szakemberek elvégezték a falak és a tetőszerkezet teljes felújítását és beépítették az egyedileg legyártott ajtókat és ablakokat is. A mintegy 10 millió forint összértékű felújítási munkálatokon a Jánosik és Társai Kft. 30-50 munkatársa dolgozott szoros együttműködésben a műemlékvédelmi, restaurátor illetve történész szakemberekkel. A munkálatokba több helyi és környékbeli vállalkozást is bevontak.

A Jánosik és Társai Kft. újította fel a mezőcsáti zsinagógát
Az évtizedekig romokban álló épületet újította fel a Jánosik és Társai Kft.

A Jánosik és Társai Kft. az elmúlt években több hasonló műemléki, illetve műemlék jellegű felújítást végzett sikeresen. A cég dolgozóinak igényes, aprólékos, precíz munkája eredményeként szépült meg többek között például a Felső - Hámori Kohászati Múzeum, a tiszaladányi és a tiszadorogmai református templom, valamint a Tiszakeszi Művelődési Ház is.


Elérhetőség:
Jánosik és Társai Kft.

3533 Miskolc, Kerpely Antal u. 35.
Telefon: +36-46/507-490, +36-46/507-194
Fax: +36-46/327-710
E-mail: janosik@t-online.hu
Webcím: www.janosikkft.hu
1145 Budapest, Szugló utca 61- 63.
Telefon: 06-1-781-8664
Fax: 06-1-780-8513
E-mail: budapestiroda@janosikkft.hu
Webcím: www.janosikkft.hu

BT - MCOnet/Observer