Vállalat

Első helyezést ért el a Hajdú az Energiatakarékossági pályázaton

Első helyezést ért el a Hajdú az Energiatakarékossági pályázaton
Sok céggel versenyzett, de első helyezést ért el a Hajdú Hajdúsági Zrt. az E-ON Hungária Zrt. Energiatakarékossági pályázatán.
A HAJDU Zrt. közel 20 éve gyárt hőcserélős, indirekt fűtésű forróvíztárolókat. Az ilyen típusú készülékek első szériáit a '90-es évek elején exportálták, majd a hazai forgalmazás is elindult pár éven belül. Ez a bojler típus azért energiatakarékos, mert a tartályában lévő egy vagy több hőcserélőnek (csőkígyónak) köszönhetően, kazánhoz és/vagy napkollektorhoz csatlakoztatható, így azok fűtővizével tudja felmelegíteni a tárolóban lévő használati melegvizet.

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. idén először vett részt az E.ON Hugária Zrt. Energiatakarékossági pályázatán. A 2010-ben indult egyedülálló pályázati kiírás értelmében az elismerést a legkisebb energiafogyasztású műszaki termékek kapják számos kategóriában, a TÜV Rheinland szakértőinek vizsgálata alapján. Az idei évben a HAJDU Zrt. első helyet ért el IDE 75 F készülékével a villanybojlerek kategórián belül a 70-95 literes alkategóriában.

G.R.