Vállalat

Debrecenben épít a Jánosik

Debrecenben épít a Jánosik
Terv szerint haladnak Debrecenben a Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza kivitelezési munkái a Jánosik és Társai Kft. kivitelezésében.

Jánosi Lajos a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa

A Jánosik és Társai Kft. nyolc versenytárs előtt nyerte meg nettó 1 millió 532 ezer euro értékben a létesítmény építését. A cég tulajdonosa Jánosik Lajos szerint rendkívül feszes menetrend szerint, szoros határidő alatt kell a Vörösmarty utcai munkát elvégezni. A munkaterületet ez év január 16-án vehették át, és az építkezéssel már kint vannak a földből. A bokrétaünnepséget ez év júniusára, a teljes átadást pedig az év végére tervezik.
A beruházáshoz a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Nagyvárad Város Önkormányzata a magyar - román határon átnyúló együttműködési program keretében nyert uniós támogatást. A létesítményben a vállalkozásokat támogató non-profit szervezetek mellett kap helyet a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is. A mintegy 1900 négyzetméteres, négyszintes épület alá mélygarázst terveztek. A földszinten kapnak helyet az ügyfélszolgálati irodák, az első és második szinten az ügyviteli irodák, valamint a tárgyalók. A legfelső szinten pedig kisebb oktatótermek és egy nagy konferencia -rendezvényterem létesül.

Debrecenben fejleszt a Jánosik és Társai Kft.
Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új épülete

Jánosik Lajos elmondta, hogy a beruházáson átlagosan 50 ember dolgozik egyszerre és mindenből a legkorszerűbbet építik be. A számítógépekhez, az integrált beléptető- és riasztó rendszerhez, a belső kommunikáció működtetéséhez 30 kilométernyi gyengeáramú kábel kerül a falakba. A meleg víz ellátásról napenergiát hasznosító rendszerrel gondoskodnak. Az épület hőszigetelésére 15 centis vastagságú szigetelőanyagot használnak. Nehezíti a kivitelezést, hogy rendkívül kicsi a felvonulási terület, így pontos logisztikai terv alapján szervezik az építési törmelékek és a beépítendő anyagok szállítását.

Az építkezés kezdése régészeti feltárás miatt egy hónapig húzódott. Megérte azonban a kényszerű várakozás, mert ezen a vidéken még soha nem talált, értékes késő bronzkori leletekre bukkantak, amelyeket majd a Déry múzeumban állítanak ki.