Vállalat

Az Unilever stratégiai gyártóközpontjának tekinti Magyarországot

Az Unilever stratégiai gyártóközpontjának tekinti Magyarországot

Az Unilever 1991 óta van jelen Magyarországon, és minden évben jelentős összeget fordított gyárai fejlesztésére, újabb technológiákat telepített és új munkahelyeket hozott létre. Ezért is kötött vele a kormány stratégiai megállapodást.

A megállapodás aláírása csak "formalitás", mivel az Unilever a Nyírbátorban, a Veszprémben és Röszkén működő gyárai révén több mint húsz éve stratégiai szereplőként tekint Magyarországra, a nyírbátori üzem pedig az egyik legnagyobb ágazati gyáregysége Európában - húzta alá Szabó László államtitkár. Harm Goossens, az Unilever Közép-Kelet Európa Régiójának vezetője azt hangsúlyozta, hogy az Unilever Magyarországnak a kormánnyal megkötött megállapodása jól bizonyítja, hogy a három hazai gyárral rendelkező brit-holland világcég fontos és hosszú távú termelési bázisként tekint Magyarországra.

 

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára

 

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára méltatta az Unilevert

 




Az Unilever világszerte márkáival mintegy 190 országban van jelen az élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási tisztítószerek piacán.A 120 éve működő Unilever hazai leányvállalata 1991-ben jött létre, központja Budapesten található. Az Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik: a Nyírbátori Háztartás-Vegyipari Gyárral, a Veszprémi Jégkrémgyárral és a Röszkei Élelmiszergyárral.A budapesti irodában és a három gyárban több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat (állandó és ideiglenesen foglalkoztatott munkavállalók száma együttesen). A hazánkban előállított termékportfólió 85 százaléka exportra készül, a legfőbb célpiacok Lengyelország, Nagy-Britannia, Németország, Csehország, Szlovákia és Franciaország.

   

 Fotó: Kovács Márton

-kt-