Vállalat

A Jánosik Kft. új Közösségi házat és Önkormányzati épületet épített Borsodnádasdon

A Jánosik Kft. új Közösségi házat és Önkormányzati épületet épített Borsodnádasdon
A borsodnádasdiak májusban birtokba vehetik a többfunkciós közösségi házat. Közel 305 millió forintos Európai Uniós és állami támogatást kapott Borsodnádasd önkormányzata, az 1950-es években épült Béke Művelődési Ház átalakítására és funkció bővítésére.

A kivitelezést közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyerte el. A felújításokban jártas, többféle minőségi garanciával rendelkező cég határidőre végezte el a munkát, a megrendelő megelégedésére.
Kormos Krisztián, Borsodnádasd Polgármestere janosik-lajos_20130425170454_64.jpg
Kormos Krisztián, Borsodnádasd Polgármestere és Jánosik Lajos, a Jánosik Kft. vezetője

Az építési munkák 221 millió forintba kerültek - mondotta Jánosik Lajos, a kivitelező cég tulajdonosa. A tavaly nyáron elkezdődött felújítás során több épületelemet lebontottak és helyükre új, kétszinteseket emeltek. Ez ad otthont a város Polgármesteri Hivatalának. A jövőben komfortosabb feltételekkel fogadják majd az ügyeiket intéző városlakókat.
A régi épületegyüttes kívül- belül teljesen átalakult, modernizálták. A színháztermet akusztikailag és színpad technikailag is alkalmassá tették koncertek, színházi előadások befogadására.

Béke Művelődési Ház Borsodnádasdon Petőfi Művelődési Ház Borsodnádasdon

Borsodnádasd két Művelődési háza: a Béke és a Petőfi Művelődési Ház

A színház galéria szintjén könyvtárat és olvasótermet alakítottak ki. Innen, a körbefutó erkélyről is élvezhetők majd a színházteremben zajló rendezvények.
Fontos szempont volt a környezetkímélő technológiák alkalmazása. Emellett arra is kiemelten figyeltek, hogy energiatakarékos megoldásokkal biztosítsák az alacsony üzemeltetési költségeket - mondta Jánosik Lajos.

Képek forrása: janosikkft.hu, borsodnadasd.hu


P.T. - MCOnet