Vállalat

A Jánosik Kft. sportcsarnokot épít egy közbeszerzési pályázatnak köszönhetően

A Jánosik Kft. sportcsarnokot épít egy közbeszerzési pályázatnak köszönhetően
Egy tornatermet alakít át a Jánosik Kft. a közbeszerzési pályázat elnyerésével, így a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola új kivitelezést kap majd!
A munkálatok látványos része lesz, hogy a tornaterem átalakításával és kibővítésével, szabványos méretű küzdőteret és igényes felszereltségű sportcsarnokot építenek - tájékoztatott Jánosik Lajos a kivitelező cég tulajdonosa.

Az új sportcsarnok alkalmas lesz teremfoci, kézi és kosárlabda mérkőzések megrendezésére. Az oldalsó lelátókon 250 férőhelyes nézőteret építenek ki. A fejlesztés fontos fázisa az iskola és környezetének komplex akadálymentesítése, rámpák, járdaburkolatok, parkolók kialakításával, 3 darab személyfelvonó beépítésével. Megújulnak és bővülnek a kiszolgáló vizesblokkok. Korszerűbb lesz az intézmény elektromos rendszere és 12 darab vákumcsöves napkollektort szerelnek fel a melegvíz, valamint a fűtésrásegítés környezetkímélő kiszolgálására. Az iskola udvarán rugalmas gumiburkolattal ellátott sportpálya készül el.

A napokban elkezdődő, 250 millió forint értékű kivitelezési munkákat az iskolai működés zavarása nélkül a jövő év júliusáig kell befejezni.Az új sportcsarnok az iskolai és a versenysport mellett - az önkormányzat szándéka szerint - nyitott otthona lesz a település közösségi rendezvényeinek is.

 

 

G.R.