Vállalat

A Hajdú Infránál átadták az új sűrített levegő ellátó rendszert

A Hajdú Infránál átadták az új sűrített levegő ellátó rendszert
Közel 37 millió forintos összköltségből valósult meg az a beruházás, melynek keretében új sűrített levegő ellátó rendszert építettek ki a HAJDU Infrastruktúra Zrt.-nél.
A 2012. év végén átadásra kerülő projekt tervezésénél a HAJDU Ipari Parkot működtető beruházó számára az volt a legfontosabb, hogy a kivitelezés során energia hatékony és környezetbarát megoldásokat alkalmazzanak. A technológia lényege, hogy a kompresszorokat hőcserélőkkel hűtik, ezáltal a hasznosított hő a technológiai célú hő ellátó rendszerben teljes egészében hasznosításra kerül. A új kompresszorcsoport tökéletesen alkalmazkodik a mindenkori igényeknek a frekvenciaváltós szabályozásnak köszönhetően. Ennek eredményeként a korábbi préslevegős rendszerhez képest jelentősen csökkent a villamos energia felhasználás.

HAJDU Ipari Park
Energiatakarékos és környezetbarát technológiával korszerűsítették a  HAJDU Infrastruktúra Zrt. telephelyét

A berendezés intelligens vezérlője nem csak az új, hanem a régi kompresszorok vezérlését is ellátja, rögzíti-naplózza az üzemelési- termelési paramétereket, és egyben a HAJDU társaságoknak a számlázáshoz is szolgáltat naprakész információkat. A beruházás a terveknek megfelelően időben elkészült és a kiváló minőségnek és kivitelezéseknek köszönhetően a költsége várhatóan rövid időn belül megtérül.