KKV - kisvállalkozás

Óriási az érdeklődés a vállalati kutatásfejlesztés támogatása iránt

Óriási az érdeklődés a vállalati kutatásfejlesztés támogatása iránt

Már csak 2016. január 11-ig lehet beadni a vállalati kutatás-fejlesztés támogatását szolgáló pályázatot, melyet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program hirdetett meg.

Hatalmas érdeklődés fogadta a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett vállalati kutatásfejlesztés támogatására meghirdetett pályázatot. Bár a pályázat benyújtására kiszabott határidő még nem telt le, a 2016 január 5-ig beadott támogatási igények összege már több, mint 230 milliárd forint, ami a meghirdetett keretösszeg négy és félszerese. A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért úgy határozott, hogy 2016. január 11-i határnappal felfüggeszti a felhívást, amely azt jelenti, hogy 2016. január 12-én 0 órától már nem lehet támogatási kérelmet benyújtani.

Hatalmas az érdeklődés a pályázat iránt
Több mint 230 milliárd forintot igényeltek a vállalkozók

A szaktárca felhívta a figyelmet, hogy bár a beérkezett igények alapján már több mint 230 milliárd forintos támogatási igényt nyújtottak be, az eddigi tapasztalat szerint sok beadott pályázat nem fog eljutni az értékelésig, mert a pályázat nem felel meg a kritériumnak. Az is előfordulhat, hogy a pályázó észreveszi a hibát és új pályázatot ad be, ezáltal a rendszerben a teljes átnézéséig és a pályázatok értékeléséig duplikáltan szerepel, így várhatóan sokkal kevesebb támogatási igény értékelésére lesz szükség.

 

-BT-