KKV - kisvállalkozás

MKSZ: vasúti segítséggel Tokió felé

MKSZ: vasúti segítséggel Tokió felé

Jelentős „vasúti segítséget” kapott a Magyar Karate Szakszövetség a következő időszakra. Az MKSZ ugyanis támogatói szerződést kötött a Stadler Trains Magyarország Kft-vel. A megállapodás az első lépés a tokiói olimpia felé, hiszen azután jött létre, hogy a 2020-as ötkarikás játékok szervezőbizottsága a napokban öt sportágat - köztük a karatét - javasolt az olimpia programjába.

A szponzori szerződés megkötését követően Dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke elmondta: rövid idő alatt két öröm érte a szövetséget, és bízik benne, hogy kettő összeköthető egymással:

"Az egész karatés világ üdvözölte a szervezők bejelentését, amelyet egy hosszú munka eredményeként értékelünk, és örülünk, hogy a japánok nagy szerepet szánnak a karaténak a 2020-as olimpián. Ismerve a sportág hazai helyzetét, kijelenthetem, hogy így, öt évvel a játékok előtt az körvonalazódik, hogy megfelelő erőfeszítésekkel képesek lehetünk magyar versenyzőt kijuttatni az olimpiára, és adott esetben éremmel szerepelni. Ehhez már kértem az állami szervek, a minisztérium és a Magyar Olimpiai Bizottság segítségét, de természetesen mi is megteszünk minden tőlünk telhetőt. Ehhez nagyon jól csatlakozik a Stadlerrel kötött megállapodás, amely reményeink szerint hosszútávon biztosíthat jelentős támogatást a magyar karate számára. Bízom benne, hogy 2020-ban együtt ünnepelhetünk olimpiai sikereket, és abban is, hogy a Stadlerhez hasonlóan mások is a karate mellé állnak majd."

Karate Tokyo 2020

Dunai Zoltán, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta: a Stadler Rail Csoport lényegében a kezdetektől fogva elkötelezett támogatója a hazai sportéletnek, legyen szó akár futballról, kosárlabdáról, futásról, vagy éppen versenytáncról. 

"Küzdősportok tekintetében a Magyar Karate Szakszövetséggel kötött együttműködés lesz az első, ugyanakkor ez a kooperáció kiválóan illeszkedik abba a szponzorációs filozófiába, amelyet az egészséges életmód és a rendszeres mozgás népszerűsítése érdekében alakított ki magának a vállalatcsoport. Az, hogy valószínűvé vált a 2020-as olimpiai részvétel, a hazai karate sport számára mindenképpen egy remek hír, hiszen tudomásom szerint a magyar mezőny nemzetközi szinten is komoly tekintélynek örvend. A támogatással igyekszünk hozzásegíteni a szövetséget a kitűzött célok eléréséhez, az pedig csak hab volna a tortán, ha ez az együttműködés végül 2020-as olimpiai kvótákban teljesedne ki."

 

 

N.O.