KKV - kisvállalkozás

Metál-Sheet Kft. - PIR Szendvicspanel gyártás Debrecenben

Metál-Sheet Kft. - PIR Szendvicspanel gyártás Debrecenben
A Metál-Sheet Kft. befejezte azt a beruházását, amit még 2012-ben indított el azzal a céllal, hogy az európai piacon egyre keresettebb szendvicspanel típust, a PIR habos szendvicspanelt saját gyártósorral legyen képes gyártani, ezzel bővítve az eddgi termékkínálatát.

Honnan vásároljunk trapézlemezt?

trapézlemez mára elterjedt építőelem, amit egyre gyakrabban alkalmaznak kisebb és nagyobb építkezéseknél egyaránt, mert könnyű, könnyen szerelhető és tartós. Tartósságát a horganyzott acél és az UV álló poliészter színbevonat garantálja.

A trapézlemez elérhető a piacon különböző bordamagasságban, számos anyagvastagságban, többféle színben akár raktárkészletről, akár megrendelésre gyártótól. A magyar piacon nem ritka a külföldön gyártott és magyarországi forgalmazón, viszonteladón keresztül Magyarországra érkező trapézlemez, ami sok esetben akár árelőnyt is jelent a vásárlónak.

Magyar gyártó előnye

A magyar gyártó egyik legnagyobb előnye, hogy közel van, így nagyon rövid idő alatt (szinte azonnal) megkaphatja a vásárló az igényelt trapézlemez táblákat. Ráadásul a szállítási költség is csekély, akár kiszállítással kérik, akár saját autóval veszik át az árut.

Az igazán fontos előny azonban a rugalmasság és a folyamatos elérhetőség. Ha gyártótól vásárol, nem készletről, akkor egyedi hosszméreteket rendelhet akár táblánként, így a kivitelezés során csökken a helyszínen történő méretre vágás. Ha pótlásra van szükség, akkor akár egy táblát is utánrendelhet a kivitelezés során, vagy akár évekkel a kivitelezés befejezése után, mivel a hazai gyártó hosszú távon marad meg a magyar piacon. A legtöbb külföldi gyár magyar viszonteladójáról ez már nem mondható el.

A harmadik előny a magyar jogszabályi háttér ismerete és annak való megfelelés. A 2013. július 1-e óta érvényben van egy szabályozás, miszerint teljesítmény nyilatkozattal kell rendelkeznie minden forgalomba hozott építőelemnek. A vásárlónak sokszor gondot okoz a nem Magyarországon gyártott trapézlemezek mellé magyar nyelvű, a jogszabálynak megfelelő teljesítménynyilatkozat beszerzése.

Keresse fel az egyik hazai gyártót

Amennyiben nem ismeri a magyar gyártókat, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam Magyarország egyik legnagyobb hazai gyártóját, a Metál-Sheet Kft.-t, amely Debrecen mellett gyárt hazai piacra trapézlemezt, cserepeslemezt, szendvicspanelt, szelemeneket és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőket.

Magyar gyártás

Mire figyeljünk, amikor szendvicspanelt vásárolunk?

Egy csarnoképület, irodaépület, műhely vagy akár garázs építésekor a hagyományos építőelemek mellett egyre elterjedtebb a szendvicspanel. Egyre több gyártó és forgalmazó jelenik meg a piacon, akik különböző szendvicspaneleket kínálnak raktárról vagy megrendelésre történő gyártással. 
De tudjuk-e mindig, miben különböznek egymástól?
Tudjuk-e milyen funkciókat kell ellátnia a paneleknek?

Ebben segít Davis J.M. által szerkesztett Lightweight Sandwich Construction című könyvében talált néhány gondolat:

Szendvicspanel alapjai 
szendvicspanelek szerkezete alapvetően egy alapelvet követnek: két vékony, de erős fegyverzet között van egy vastagabb, de könnyű és merev mag. A fegyverzet és a mag anyagának sokfélesége számos szendvicspanel típus születését eredményezte a múltban, de a legelterjedtebbek az acél fegyverzetből és polisztirol, PUR/PIR hab és ásványgyapot magból álló típusok. Az acél megfelelően erős, hogy a közte lévő szigetelő magot megóvja a sérülésektől és külső behatásoktól (csapadék, szél, napfény). A maganyag pedig jó hang- és hőszigetelő képességű. Ezeknek a tulajdonságok kombinációjának köszönhető a szendvicspanelek elterjedésének a hagyományos építő elemekkel szemben.
Mivel a tetőt és az oldalfalat különböző hatások érik, fontos, hogy kifejezetten tetőnek vagy falnak szánt szendvicspanelek legyenek gyártva.

szendvicspanel - Metál-Sheet

Követelmények a szendvicspanelekkel szemben

Az építőelemek sokfélesége miatt elengedhetetlen, hogy a szendvicspanelek a következő követelményeknek eleget tegyenek:

Biztonsági követelmények:
- Legyen ellenálló a gyártás, szállítás és kivetelezés közbeni igénybevétellel szemben.
- Tudjon alkalmazkodni a hőingadozásból adódó terheléshez, különösen a külső oldali napsütéskor felmerülőre.
- Megfeleljen a tűzállósági követelményeknek.

Használhatósági követelmények:
- A csapadék, a por, a szél ne tudjon áthatolni sem a fegyverzeten, sem a csatlakozásoknál.
- Legyen meg a szükséges hőszigetelési képessége.
- Legyen meg a szükséges hőtároló képessége.
- Legyen jó hangszigetelő képessége.
- Legyen megfelelő védelem a párakicsapódással szemben.

Tartóssági követelmények:
- Hosszú időn át álljon ellen az időjárás hatásainak.
- Korrózióvédelem.
- A maganyag ne essen össze és ne váljon el a fegyverzettől.
- Színtartóssága legyen egyenletes.

Esztétikai követelmények: 
- Alaktani tűrések, beleértve a fegyverzet síkját és csatlakozásokat.
- Legyen elérhető több színben is.
- A csatlakozás segítse a gyors és egyszerű szerelését.
- A tartószerkezetre való rögzítését biztosan és esztétikusan lehessen megoldani. 
- A szállíthatósága és a mozgatása egyszerű legyen különleges eszközök nélkül is.

Mindezeknek a követelményeknek megfelelő szendvicspanelt szerencsére napjainkban már nem nehéz találni, de jó tisztában lenni, milyen követelményeknek felelnek meg a szendvicspanelek.

Megrendelés és ügyfélfogadás:

Metál-Sheet Kft - szendvicspanel gyártás
Keresse értékesítőinket személyesen, telefonon vagy írjon nekünk e-mailt:
Metál-Sheet Kft. 4002 Debrecen Apafa 30. 4. sz. főút 231. km
Telefonszám: +36 30 636 3797; +36 30 714 3985; +36 30 421 1551
E-mail: ertekesites@metal-sheet.hu

 

www.metal-sheet.hu