KKV - kisvállalkozás

Metál-Sheet Kft. - Ismeri a szendvicspanel előnyeit?

Metál-Sheet Kft. - Ismeri a szendvicspanel előnyeit?

A szendvicspanel olyan kompozit építőipari termék, amely két acéllemezből és a közötte lévő szigetelő magból áll. Felhasználása külső oldalfalak, válaszfalak, álmennyezet és szigetelt tető építése. A lemezfegyverzet horganyzása és a poliészter színbevonata az időtállóságot biztosítja, a hőszigetelő mag a hőszigetelésen túl tűzbiztonságot és zajcsökkentést is jelent.

A szendicspanel táblák igény szerinti hosszban készülnek, hogy a kivitelezés során oldallapolással és szükség esetén - 12 méternél hosszabb táblák esetén- hossz iránti átlapolással gyorsan és egyszerűen lehessen a vázszerkezetre felrögzíteni. A szigetelő mag a szendvicspanel fegyverzete között lehet polisztirol (EPS), ásványgyapot (MW), poliuretán hab(PUR) és poliisocianát hab (PIR). A szigetelő magok eltérnek egymástól tűzállósági határértékükben, hővezetési értékükben és szilárdságukban, így a megfelelő mag kiválasztásához ismerni kell az épülettel szemben állított követelményeket.

szendvicspanel csarnok

Tűzállósági határérték (R, E, I)

A szendvicspanel tető és oldalfal tűz esetén egy idő után elveszíti teherhordó képességét (R) - ezt csak a tetőnél mérik-, integritását (E) és hőtartási képességét (I). Az jelenti a különbséget a szigetelő magok között, hogy melyik mennyi idő múlva veszíti el ezeket a képességeit. Így a rangsor a szigetelő magok között a következő (a legerősebbel kezdve):
1. ásványgyapot
2. PIR
3. PUR
4. polisztirol

Hővezetési érték
A hővezetési érték megmutatja, hogy két különböző hőmérsékletű közeget elválasztó szigetelőfelület minden egyes négyzetméterén másodpercenként mennyi Joule hő távozik, amennyiben a két közeg hőmérsékletének a különbsége 1 °C. Ennek az értéke minél alacsonyabb, annál jobban szigetel egy anyag. E tekintetben a sorrend a következő a szigetelő magok között (a legjobban szigetelővel kezdve):
1. PUR és PIR
2. polisztirol és ásványgyapot

Tehát egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szigetelő maggal gyártott szendvicspanel kerül egy csarnok, vagy gazdasági épület oldalfalára, tetejére.

Szendvicspanelt gyártótól

Szendvicspanel igényével, kérdéseivel keresse fel a Metál-Sheet Kft.-t, mert Debrecen-Apafán gyárt EPS, ásványgyapot, PIR és PUR szigetelésű szendvicspanelt két-három hét gyártási határidővel akár néhány táblára, akár több ezer négyzetméterre van szüksége.

Metál-Sheet Kft.

 

www.metal-sheet.hu