KKV - kisvállalkozás

Metal-Sheet Kft. - Beázik a régi palatetős épület? Gyors, könnyű, gazdaságos megoldás a cserepeslemez.

Metal-Sheet Kft. - Beázik a régi palatetős épület? Gyors, könnyű, gazdaságos megoldás a cserepeslemez.
A síkpalával, hullámpalával fedett épületek gyakran beáznak, mert a régi pala fedés megreped és a mikrorepedéseken keresztül beázik a tető. Az egyre szélsőségesebb tavaszok és nyarak növelik a kockázatát annak, hogy egy viharos széllel, jégesővel érkező vihar összetörje, vagy lesodorja a tetőről a palát. Ilyen esetekben a tulajdonosoknak gyors, könnyű, és gazdaságos megoldást kell találniuk, ráadásul hosszú távra.

Cserepeslemez előnyei

A könnyű cserepeslemez mintázata a cseréppel fedett családi ház hatását kelti, azonban alapanyaga horganyzott acéllemez, színes műanyag bevonattal. Az acél vastagsága általában 0,4-0,5mm, amit horgany réteg véd a korróziótól, így hosszú élettartamot biztosít a lemeznek. A horganyozáson felül 25 mikron vastagságban színes, UV álló poliészter bevonat adja a lemez színét, ami nem pattogzik le, nem hójagosodik fel a hő hatására, így tartós színt biztosít a tetőn. A RAL színskálán megtalálható nagy színválaszték közül 10-14 féle szín elérhető, amik közül népszerű, a RAL3009 téglavörös színű, RAL7016 antracit színű, RAL8017 sötétbarna színű, sőt a RAL6020 zöld színű cserepeslemez is.

cserepeslemez

Metal-Sheet Kft. Cserepeslemez tetőelem

Kivitelezés cserepeslemezzel

A cserepeslemezt folyamatosan gyártó görgősoron gyártják, így a fix szélességű táblákból igény szerinti hossz gyártható. A hosszméretre gyártott táblákkal a tetőfedő gyorsan és könnyen tud a tetőfedéssel haladni, mivel a gerinctől a csatornáig egy tábla lefedi a tető síkot és csak oldalirányú átlapolással kell haladni a tetőn. Hosszanti toldás csak 6000mm-nél hosszabb tetősíknál alkalmazandó, mivel a 6000mm-nél hosszabb cserepeslemez táblák könnyebben sérülhetnek szállítás és felszerelés közben.

tetőfelrakás

Cserepeslemez tetőfedés

A tetőgerincre cserepes gerincelem kerül, a tagoltabb tetők esetén a szükséges helyekre (oromdeszka, vápa, ereszalj, kémény, tetőablak stb.) a cserepeslemez alapanyagából élhajlított elemek kerülnek, amit a gyártók egyedi rajzok alapján gyártanak le.

A tetőszerkezetre a szokásos rétegrend (főtartó szerkezet - szelemenezés - tetőfólia), kerül és a héjazatként kerül fel a cserepeslemez. A szelemeneket úgy kell felrakni a szarufákra, hogy az első szelemen közepe a szarufa aljától 250mm-re legyen, majd minden következő szelemen középpontja 350mm-re legyen egymástól, mivel a cserepeslemez mintája 350 milliméterenként ismétlődik.

A palával fedett tető esetén egyre gyakoribb megoldás, hogy a tetőfedők a palát fenthagyva, új szelemenezéssel látják el a tetőt és a cserepeslemezt plusz héjazatkánt teszik fel a meglévő tetőre.

Alapanyag
A cserepeslemez alapanyaga 0,5mm horganyzott szerkezeti acéllemez poliészter színbevonattal ellátva, ami garantálja a védelmet a rozsdásodás ellen és a tető lefakulása ellen.

lemez rétegrend

Cserepeslemez felépítése

Cserepeslemez magyar gyártótól

A Metál-Sheet Kft. magyar családi vállalkozásként tíz éve gyárt Magyarországon lemez tetőfedő elemeket, így a magyar vevők bármikor megtalálják közvetlenül a gyártót, hogy rövid határidővel eljusson házhoz a megrendelt cserepeslemez.

magyar gyártás

Metal-Sheet Kft. - Magyar gyártás

 

Metál-Sheet Kft. elérhetőségei:
E-mail: harangi@metal-sheet.hu
Weboldal: www.metal-sheet.hu
Telefon: +36 30 714 3985; +36 30 985 4214; +36 30 636 3797; +36 30 421 1551