KKV - kisvállalkozás

Harmoment - arcfiatalító kúra, antinikotin terápia, Voll féle elektorakupunktúra, hangulatjavítás közérzetjavítás, testsúly optimalizálás

Harmoment - arcfiatalító kúra, antinikotin terápia, Voll féle elektorakupunktúra, hangulatjavítás közérzetjavítás, testsúly optimalizálás
Az Egészségügyi Világszervezet szerint Ön igazából akkor egészséges, ha fizikálisan és mentálisan is jól érzi magát amellett, hogy a munkájával és a családban betöltött szerepével is nagyjából elégedett.
Hitem szerint ehhez még alapvető fontosságú a szellemi-lelki harmónia megteremtése is, hogy környezetünkkel egyensúlyban, a természettel összhangban élhessünk.
Meggyőződésem, hogy ez a cél legsikeresebben a hagyományos, szelíd gyógymódok és a modern orvostudomány eszközeinek együttes alkalmazásával érhető el.

harmoment_130_20110221133120_98.JPG


 

Amiben segíthetek:

 • ARCFIATALÍTÓ KÚRA
Arcfiatalítás (face-lifting) plasztikai műtét, lézeres hámlasztás, botox injekció nélkül. A mai világban, amikor a fiatalság és szépség kultusza uralkodik, az akupunktúra a plasztikai beavatkozásoknál biztonságosabb, holisztikusabb alternatívát kínál.
 • ÁLMATLANSÁG KEZELÉSE
Aki már forgolódott álmatlanul éjszaka tudja, hogy milyen pszichés megterhelést jelent az aludni akarás. Sajnos az elalvást nem lehet akarni, így ez a vágy csak izgatottságot vált ki, ami végképp megnehezíti az elalvást. Emiatt aztán másnap is úgy fekszünk le, hogy biztos nem fogunk tudni elaludni. Olykor a hálószoba, sőt az ágy is a "nemalvással" azonosul az ilyen ember tudatában. Tehát megintcsak egy ördögi körbe kerülünk. Ez az úgynevezett pszichofizikai álmatlanság, ami sajnos igen gyakori, pedig tulajdonképpen mi magunk "tanítjuk meg" szervezetünknek az alvásgátlást.
 • ANTINIKOTIN TERÁPIA
A dohányzásról leszokni még komoly szándék mellett is igen nehéz, mert a nikotinhoz fizikailag is hozzászokik a szervezet. Valójában tehát fizikai függőség alakul ki. Emellett számolni kell a szokásfüggőséggel is. Aki próbált már leszokni a dohányzásról (kb. a dohányosok 70%-a) tudja, hogy milyen nehéz akár csak az egyik függőségtől is megszabadulni.
 • BETEGSÉGEK DIÉTÁI
Rendszerint tudjuk (kivizsgálják), hogy milyen betegségben szenvedünk. Arra már általában nem kerül sor, hogy megtudjuk milyen egyszerű módszerekkel pl. bizonyos ételekkel, míg más élelmiszerek kiiktatásával is segíthetjük gyógyulásunkat. Tőlem megtudhatja, hogy mit egyen, hogy erőre kapjon, mit egyen, és NE egyen máj és epebetegség esetén vagy éppen szív és érrendszeri betegségben.
Szinte minden betegségre van megfelelő táplálkozásterápia. Sajnos egy embernek általában nem csak egy problémája van, ezért az egyes speciális diéták összehangolása, egyénre szabása komoly feladat.
 • EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS
Ön egészséges, büszke arra, hogy nem kell orvoshoz járnia és gyógyszereket szednie, akkor biztosan mindent megtenne azért, hogy ez így is maradjon, ez pedig azt jelenti, hogy meg kell találni az Önnek ideális életmódot. Ma sokat hallunk arról, hogy mi egészséges és mi nem, de ezeket az elveket életünkbe illeszteni nehéz, nem is beszélve arról, hogy előfordulnak egymással ellentétes kijelentések is. Vannak ugyan a legtöbb emberre érvényes egészség-tanácsok, de mindenkinek olyan életmódot célszerű folytatnia, ami a személyiségéhez leginkább illik, alkatának legmegfelelőbb. Lehet, hogy ebbe a személyre szabott életmódba nem fér bele minden, ami az egészségmegőrzéshez szükséges.
 • EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK
A székrekedés, puffadás nagyon sokak mindennapjait keseríti meg. Gyógyszerek és mindennapos szenvedés helyett először próbálkozzon ésszerű életmódbeli változtatásokkal. Igyekszem olyan tanácsokkal szolgálni, amik beilleszthetők a mindennapokba, ugyanakkor figyelembevételükkel az általános közérzet általában jelentős mértékben javítható.
Az alábbiakban először a leggyakoribb gyomor- és bélrendszeri panaszok lehetséges okai, majd az általam alkalmazott gyógymódok olvashatók.
 • GYÁSZMUNKA SEGÍTÉSE
Saridon, Nurofen, NeoCitran és társaik. Mindegyik azt ígéri, hogy gyorsan egyhíti fizikai fájdalmunkat, és mi valóban azt várjuk el, hogy néhány perc múlva jobban legyünk. Mivel olyan világban élünk, amelyben még a kisebb fizikai fájdalmaknak sincs helye, mit várhatunk a rendkívül összetett fizikai, pszichés, szociális és lelki szenvedéssel járó gyász elfogadását illetően? Gyakorlatilag semmit, azaz nem csoda, hogy a gyászolók saját hibájuknak érzik, ha nem tudnak határt szabni végtelen fájdalmuknak.
 • HANGULATJAVÍTÁS
Ki ne érezte volna már magát szomorúnak? Más a búskomorság, de ez sem jelent mindig depressziót, annak ellenére, hogy a köznyelv nagyon szabadon használja a depresszió kifejezést. A szomorúságot, a bánatot, a rossz hangulatot, az elkeseredést, a csalódást, a veszteségérzést egyaránt depresszióként említjük. Olyannyira mindennapi a depreszió fogalma, hogy már rövidített formáját (depi) is gyakran hallhatjuk. Szomorúságunk azonban még nem jelent depressziót ez is a normális emberi élet része, még akkor is ha "minden ember boldog akar lenni".
 • IZÜLETI BÁNTALMAK KEZELÉSE
Ha a jól megszokott mozdulatok fájdalommal járnak és a fájdalom korlátozza a mozgásunkat érdemes csökkenteni a fájdalmat és nem csak a kellemetlenség miatt, hanem mert ez további problémák forrása is lehet. Először is az ízületet önkéntelenül kíméljük, ezzel természetellenes testhelyzetbe kényszerülünk, ami aránytalan terhelést jelent a többi ízület számára is. A kevesebb mozgás pedig az izmok gyengüléséhez vezet, így nem tudják tehermentesíteni az izületet, ezzel segítve az izület működését A mozgás hiánya testsúlygyarapodáshoz is vezethet, ami az ízület még nagyobb terhelését jelenti. Így tehát egy ördögi kör alakul ki.
 • MÉREGTELENÍTÉS
A szervezetben felhalmozódott méreganyagok kiürülését többféle módon segíthetjük, szinte minden egészséges életmóddal foglalkozó kiadvány foglalkozik a méregtelenítéssel, illetve technikáival, mivel a modern, elsősorban városi élet során számos méreganyag jut a szervezetbe.
 • SZORONGÁSOK KEZELÉSE, STRESSZOLDÁS
Ha túl nagy a nyomás, ha túl erős a teljesítési kényszer, ha úgy érzi "elege van", a szervezete is kimerül! Ilyenkor fáradtak, ingerültek vagyunk és már szinte rutinszerűen mondjuk, hogy "stresszes az életem". Hogy az ilyen élethelyzetekben is helyt tudjunk állni, tudnunk kell mi is az a stressz és a stresszreakció.
 • TESTSÚLYOPTIMALIZÁLÁS
Jó közérzetünkhöz arra is szükség van, hogy a tükörbe nézve elégedettek legyünk magunkkal. Az egyik legszembetűnőbb külső tulajdonságunk az alakunk, melynek fő meghatározója a magasságunk és a súlyunk.
 • ZÁRÓJELENTÉSEK ÉRTELMEZÉSE
Már orvostanhallgató koromban sokszor kérték családtagok, ismerősök, hogy a különböző zárójelentéseikben, leleteikben leírtakat magyarázzam el nekik.

 

 

Terápiás módszerek:

 

 • BACH VIRÁGTERÁPIA

bach_420_20110221134038_919.jpgMeglepően sikeres, homeopátiás jellegű kezelés néhány csepp virágesszenciát tartalmazó, speciálisan az adott személy aktuális állapotának megfelelően összeállított szer alkalmazásával. • ELEKTROAKUPUNKTÚRA

elaku_85_20110221134038_685.jpgA transzdermális elektroakupunktúrás kezelés során az akupunktúrás pontokat tű helyett mikroárammal stimuláljuk. 

 • FÜLAKUPUNKTÚRA

fulaku02_475_20110221134038_986.jpg


A hagyományos kínai akupunktúra egyik legfontosabb eleme a fülakupunktúra. Ez az egyik speciális mikroakupunktúrás módszer, ahol a fülkagyló területén található pontokon keresztül történik a különböző szervek és meridiánok stimulálása. A fülkagylón található pontok stimulálása nem csak a szomszédos területek (arc, fej) problémáinak enyhítésére alkalmas, hanem segíthet a mellkasi, hasi, háti sőt a lábon jelentkező kóros elváltozások esetében is.


 • ULTRAHANG TERÁPIA

uh_73_20110221134038_295.jpgJól ismert diagnosztikai szerepén kívül, az ultrahang a gyógyításban kiegészítő terápiaként is eredményesen alkalmazható.


 

 • TENS KEZELÉSEK

tens_794_20110221134038_402.jpg


A TENS kezelés az emberi test saját, fájdalmat elnyomó mechanizmusait aktiválja, azzal, hogy az érző idegek stimulálásával a fájdalom idegi jelzéseit blokkolja, és a szimpatikus idegrendszeri funkciók normalizálását segítő endorfin termelődését fokozza.

 

Kapcsolat:
dr.Kis Barbara orvos-természetgyógyász
Tel: 0630/616-8895
Fax: 061/215-8607
Email: info@harmoment.hu
Web: www.harmoment.hu
Cím: 1091 Budapest, Viola u.39.