KKV - kisvállalkozás

Halker Kft., nem kishal a tóban - A Gyűrű Ura Mórádi Zsolt (Diamond Nationals 2013)

Halker Kft., nem kishal a tóban - A Gyűrű Ura Mórádi Zsolt (Diamond Nationals 2013)
Mórádi Zsolt az első európai, aki megszerezte a címet!

Örömmel számolunk be, hogy Mórádi Zsolt, a Halker-KiralyTeam és a magyar kick-box egyik legmeghatározóbb sportolója, újabb világraszóló győzelmet aratott Amerikában. Zsolt abszolút kategóriában elnyerte az egyedi készítésű gyémánt sportgyűrűt.

diamond-ring-new-e8f5cd53994ae842da4e19d481bfae95_20131105133836_25.jpg

Előzmények

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a csepeli Halker KirályTeam Kick-box Akadémia kiválóságai ismét meghívást kaptak a tengerentúlra, hogy megmérettessék magukat. A sportágunk őshazájának számító észak-amerikai kontinensen is figyelemmel követik kerületünk pointfighting – kickbox sportolóit. Az európai versenyző-mustra eredményeként 2 versenyző kapott felkérést arra, hogy képviselje Magyarországot és Európát is a neves rendezvényen, nevesítve: Gömbös László és Mórádi Zsolt, a a csepeli Halker-KiralyTeam versenyzői.


Október 4 és 5.-e között minden harcművész szeme a Minnesota állambeli Minneapolis városára szegeződött. A Diamnond Nationals nem csak egy verseny a sok közül, hanem legrangosabbak egyike, hiszen ez az észak-amerikai versenynaptár évadzáró versenye. E verseny eredménye  határozza meg a következő év kiemeléseit, ami a súlycsoportok győzteseinek elismerése.


A verseny


Az első versenynap a csapat küzdelmekre volt kihegyezve. Harcosaink, Joe (Mórádi Zsolt) és Gömbi (Gömbös László), az amerikai Cass Sigmonnal kiegészülve alkotott hármasban egészen a döntőig meneteltek, ahol a tavalyi győztes , az US All Stars volt az ellenfelük. Először Gömbi kezdett és egy nagyon parázs 3:3-as végeredményű döntetlennel adta át Joe-nak a stafétát, aki a hírhedten agresszív támadó rúgástechnikáiról híres és 8:2-re verte az ellenfelét.


A fiuk mindent megtettek a győzelemért, sajnos azonban Sigmon erős ellenfele 1:8-ra győzött, így összesítésben egyetlen ponttal csúsztak le a dobogó legmagasabb fokáról, így a csapat ezüstéremmel zárt.


Másnap az egyéni, súlycsoportbeli küzdelmekre került sor. A tengerentúlon eltérő súlycsoportok szerint zajlik a verseny, így ott a férfi mezőny összesen hat súlycsoportra oszlott.


Gömbi a sorban harmadik legnehezebb súlycsoportban, az úgynevezett könnyű középsúlyban (light middleweight) indult, ahol nagyon magabiztos és okos küzdelmekkel, a helyiek legnagyobb megdöbbenésére simán nyerte a versenyt!


Egy súlycsoporttal feljebb, a középsúlyban (middleweight) indult Mórádi, aki hasonlóan domináns versenyzéssel ugyancsak megnyerte a kategóriáját!

1377985-595460117178568-2036438709-n_20131105133836_65.jpg

 

Átrepül két csepeli srác az óceánon, hogy okos és nagyon kemény küzdelemmel szerezzék meg a legrangosabb évadzáró trófeákat. Szenzációs érzés a tudat, hogy ebben a hatalmas mezőnyben, az egyik legrangosabb észak-amerikai versenyen, Európaiként, magyarként és csepeliként álltak helyt ilyen remekül a srácok! Kettőből kettő!


Ez a két súlycsoportbeli győzelem és a csapatban szerzett nagyszerű ezüstérem már önmagában is hatalmas siker, de a java még hátra volt! A hat súlycsoport győztese között két Európai, két Magyar, két csepeli.


Diamond Nationals döntő


Nem véletlenül Diamond Nationals a verseny elnevezése, ugyanis a legjobbak legjobbjának győzelmének a díja egy gyémántberakásos aranygyűrű. A  trófeáért csakis a hat súlycsoport győztese és a két veterán súlycsoport győztese szállhat harcba, azaz nyolc remek harcos.

 

1375170-595452597179320-1012749949-n_20131105133836_86.jpg

Mórádi Zsolti menetelése a híres kanadai Robbie Lavoie tecnikai KO-val történő legyőzésével kezdődött. A technikai KO a kontinens legjobb nyolc harcosa között ritka eseményszámba megy. Az egyik oldalon a minden idők legeredményesebb kanadai harcosa, Trevor Nash állt, míg a másikon a mi fiúnk, Mórádi Zsolt. Végül a hatalmas csatában Zsolt 3 pontos előnyénél szólalt meg a verseny és a Grand Champion viadal végét jelző gong. Megcsináltuk! Mórádi Zsolt az első európai, aki megszerezte ezt a címet! Mórádi Zsolt a bajnokok bajnoka és a Gyűrű Ura!

Hatalmas elismerésünk a csepeli Halker-KiralyTeam versenyzőinek és kiemelten Mórádi Zsoltnak, valamint Gömbös Lászlónak!