KKV - kisvállalkozás

Dürer Nyomda Kft. - Flexibilis-, keménytáblás, kartonált könyvek, írkafűzött kiadványok, nyomtatás kötészet Gyulán

Dürer Nyomda Kft. - Flexibilis-, keménytáblás, kartonált könyvek, írkafűzött kiadványok, nyomtatás kötészet Gyulán
A Dürer Nyomda az évszázados hagyománnyal rendelkező Gyula-i nyomdászat valamint a Kner, Tevan könyvgyártási kultúra továbbvivőjeként rendelkezik minden olyan személyi és tárgyi feltétellel, amelyek biztosítják a legkényesebb igények kielégítését. Nyomdászaink - a magyar és külföldi könyvbarátok és szakemberek körében - minőségi munkájuk és elhivatottságuk által jogosan elismertek.

Dürer nyomda hagyományai

1991-ben a Kner Nyomda átalakítási és privatizálási folyamatában nyerte el a mai társasági formáját: a Kner Nyomda leányvállalataként, 100%-os Kner tulajdonú Dürer Nyomda és Kiadó Kft. A Kner Nyomda békéscsabai központjában 1993-ban lezajlott profiltisztítás eredményeként a keménytáblás könyvgyártás teljes szervezetét és technikai erőforrásait ide telepítették s ezzel az addig kisüzemnek számító nyomda a puha- és keménytáblás könyvgyártás középvállalati rangsorába emelkedett. 1997-ben a Kner Nyomda és a Petőfi Nyomda egyesítésével létrejött a Cofinec Hungary Rt., amelynek leányvállalata lett a Dürer Nyomda.

A Kner évszázados hagyományokkal rendelkező könyvgyártása által vált híressé, mely nagy szerepet játszott a cég arculatának formálásában, minőség iránti érzékenységének kialakításában.

A Dürer Nyomda Kft. a Kner hagyományokat őrizve és azokat továbbvive rendelkezik minden olyan személyi és tárgyi feltétellel, amelyek biztosítják a legkényesebb igények kielégítését. Nyomdászaink - a magyar és külföldi könyvbarátok és szakemberek körében - minőségi munkájuk és elhivatottságuk által jogosan elismertek. A régi idők mesterműveit megismétlő fakszimile kiadványainkkal - mint például a Nekcsei Biblia, Jordánszky-kódex, Bibliotheca Corviniana, Kaufmann Haggada - nemzetközi elismerését értük el.

Szolgáltatásainkat tekintse meg itt:

Gyártás-előkészítés

A gyártás-előkészítést és a vevőkkel történő kapcsolattartást együttesen végző, szakképzettséggel és jelentős tapasztalatokkal rendelkező termékmenedzser munkatársaink készítik el az árajánlatokat és tervezik meg a kiadványok gyártási folyamatát. A partnereink számára folyamatosan információt szolgáltatnak a kiadványok készültségi szintjéről. A könyvgyártás technológiáját figyelembe véve kifejlesztett számítógépes vállalatirányítási rendszerünk segíti munkatársainkat. Amennyiben szükséges megrendelőnk jelenlétében indítjuk el a nyomtatási folyamatot, ezáltal ellenőrizhető a minőségi kiadvány nyomtatása.

Formakészítés

A megrendelőink által előkészített könyvek digitális állományait CD, DVD adathordozón vagy FTP szerveren tudjuk fogadni, emellett továbbra is feldolgozzuk a hagyományos filmen érkezett anyagokat.

CTP formakészítés

A CTP (Computer To Plate) technológia 2006. májusában került bevezetésre a nyomdában. A jelenlegi legkorszerűbb megoldást jelentő berendezések filmkészítés nélkül teszik lehetővé az ofszet nyomólemezek kidolgozását. A KODAK Creo cég által szállított thermo CTP levilágító segítségével jobb minőségű lemezek készíthetők rövidebb átfutási idővel. Az új technológia lehetőséget kínál a KODAK Creo cég által kifejlesztett Staccato rácsozás alkalmazására a nyomtatás során. A CTP berendezés közvetlen (on-line) összeköttetéssel rendelkezik a Heidelberg CD nyomógéppel az előfestékezési adatok pontos átadása érdekében.

 

CTP formakészítési gépparkunk:

 • Kodak Creo termo CTP berendezés: PRINERGY EVO PDF-JDF alapú munkafolyamat-vezérlő
 • KODAK MATCHPRINT INKJET 800 szín és kilövés proofer
 • KODAK TRENDSETTER 800 II QUANTUM lemezlevilágító, hívógéppel

ctp_team

Color menedzsment

A CTP formakészítés és a nyomtatás összehangolásra kerül a color menedzsment elveit szem előtt tartva.

Hagyományos formakészítés

MontirMunkatársaink Magyarország egyik legfelkészültebb film montírozó csapatát alkotják, az elmúlt évek során többször kivívták megrendelőink őszinte elismerését. A kész montírungot a pozitív ofszetlemezre felhelyezve történik a nyomólemez másolása, UGRA ellenőrző skála segítségével.

hagyomanyos_623_20100929114638_141.jpg

Hagyományos formakészítési gépparkunk:

 • 2 db COPYPLATE (950/2 MH5 KA) ofszetlemez-másológép
 • 1 db O.V.I.T. ofszetlemez-előhívógép

Nyomtatás

A Dürer Nyomdában évente több mint 60 millió ív nyomására kerül sor. A kiforrott német technológia és az elhivatott szakembergárda garantálja a megrendelői elvárások maradéktalan teljesítését. Nyomókapacitásaink B1-es méretben állnak rendelkezésünkre. Alapanyag-beszállítóink - a világ legnagyobb papírgyárai - garantálják a folyamatos, kiváló nyomathordozó minőséget és a széles választékot. Vállalatunk évente több mint 2.500 tonna ofszet és műnyomó papírt dolgoz fel.

Nyomtatási gépparkunk:

 • Heidelberg Speedmaster CD ofszet nyomógép
  Nyomóművek száma: 5 szín + lakkozómű, szárítóval
  Formátum: B1
 • 2 db Heidelberg Speedmaster ofszet nyomógép CPC-vel felszerelve
  Nyomóművek száma: 4 szín (2 + 2 szín)
  Formátum: B1

nyomtatas_341_20081126105925_852.jpg

Heidelberg Polar vágógépsor

A Polar vágógép emelő-, és rázóasztallal rendelkezik. A nyomdában két darab egyenes vágógép található.

 

Kötészet

Partnereink bizalmából évente több mint 5 millió db készterméket értékesítünk. Saját, korszerűen felszerelt kötészetünk 70 képzett munkatársa készségesen teljesíti a kemény- és flexibilistáblás, kartonált és irkafűzött termékek iránti igényeket. Újszerű, gyors és hatékony berendezéseinknek köszönhetően a minőség mellett gyors átfutási időt garantálunk. Különleges, költségkímélő technológiánk a szálfelsütéses hajtogatás, melyet megrendelőink a cérnafűzéssel azonos minőségéért és kedvező áráért választják. Természetesen igény esetén cérnafűző berendezésünkkel rögzítjük a könyvtestet. Magyarországon egyedülálló új technológiánk a flexibilis táblába kötött könyvek gyártása és értékesítése. Ezt az igazi nyomdaipari különlegességet ajánljuk az eddig puhatáblás fedélbe kötött termékek időtállóbb elkészítéséhez, valamint a keménytáblás technológia formailag új, modern külsővel történő felfrissítéséhez.

Kötészeti gépparkunk:

Hajtogatás, szálfelsütés

Stahl-Heidelberg B1 hajtogatógépek szálfelsütővel kiegészítve

Összehordás

Müller Martini összehordógép

Cérnafűzés

Aster 160 cérnafűző gép

Könyvtestkészítés

Sigloch sapkázógép

Ragasztókötés

Müller Martini Acoro A5 ragasztókötő gép

Flexibilis táblakészítés

Petratto flexibilis táblakészítő gép

Táblakészítés

Kolbus DA táblakészítő gép

Könyvkikészítés

Müller Martini DIAMANT könyvkikészítő gépsor

Irkafűzés

Müller Martini Presto irkafűző gépsor

Felületnemesítés

 • Acetátfóliázás matt és fényes fóliával
 • Magas fényű UV lakkozás
 • Aranyozás

Díszes könyvtok készítés

Sarokperforálás
Csomagolás

Egyedi vagy gyűjtő zsugorfóliázás

Nagyformátumú nyomtatás

A nyomda Epson és HP típusú nagy formátumú digitális berendezései fotóminőségű nyomtatást tesznek lehetővé a következő termékkörben:
poszter, nagyméretű fotó, falitérkép, óriásplakát, roll-up, Citylight poszter, tapéta.

A matt, fényes, félfényes műnyomó, öntapadó papírok, vászon és műanyag alapú nyomathordozók max. 160 cm szélességben nyomtathatók. A felületvédelem matt vagy fényes fóliázással biztosítható.

A nyomda képes FSC tanúsítvánnyal ellátott termékek készítésére, amely igazolja, hogy a felhasznált papírok felelős erdőgazdálkodásból származnak.

Logisztika

A rugalmas vevőkiszolgálás érdekében a filmanyag vagy CD, DVD lemez személyes átvételétől, a diazol és szemleívek kiadóba történő szállításán keresztül, a kész kiadványok megadott címekre történő pontos kiszállításáig állunk megrendelőink rendelkezésére.

 

Elérhetőségek:

 

Dürer Nyomda Kft.
H-5700 Gyula, Jókai u. 5-7.
Telefon: + 36 66 466 844
Fax: + 36 66 463 105
E-mail: durer@durer.hu
Honlap: www.durer.hu