KKV - kisvállalkozás

Combi Solar Kft - Nyári medence nyitási akció

Combi Solar Kft - Nyári medence nyitási akció

Nyári medence nyitási akció

A nap energiája mindenkié

Folyamatos megbízható és megfizethető
energia megoldások

 • aprítógép
 • napelem
 • napkollektor
 • uszodatechnika

Bemutatkozás

 

Cégünk 2008 óta foglalkozik a megújuló energiák hasznosításával, ezen belül kizárólagos intenzitással a napelem,és a napkollektor hasznosításával az iparban és a háztartásban.

Kezdetben  mérnökeinket egy  hónapos tanulmányútra küldtük  Kínába a legjobb minőségű napkollektor kiválasztására és hatásmechanizmusuk tanulmányozására.

Tapasztalatunkat saját napelem,és napkollektor építése és használata folyamán szereztük meg állandó kollégáink társaságában.

Számunkra az a leg fontosabb hogy mind a kis mind,a  nagy energia felhasználók korrekt, tájékoztatást kapjanak a valós napenergia hasznosítás és megtérülés területén egyaránt. valamint a jó minőség és jó szakmai gárda, garancia munkánkra.

A világ e  fiatal tudomány rögös  útját járó Magyar úttörői, érdekeinek képviseletében, cégünk alapító tagja a Magyar Szolár Szövetségnek.

Célkitűzésünk,hogy szerény csapatunk hozzájáruljon a Világ tiszta energia hasznosításához!


Szolgáltatásaink

 • Energetikai optimalizálás
 • Szaktanácsadás
 • Napelem
 • Napkollektor
 • Megujjuló energiák hasznositása
 • Gazdaságos fűtés
 • Pályázatírás
 • Ingyenes tanácsadás
 • Ingyenes helyszíni felmérés
 • Rendszertervezés
 • Generálkivitelezés

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal,tapasztalt mérnöki gárda,és profi szakmai csapatunk áll szíves érdeklődésük rendelkezésére.

Aprítógépgyártás

aprítógép, ipari

ipari fa aprítógépek

ipari fa aprítógépek

Combi Solar Kft. ipari fa aprítógépek

 

Berendezés elnevezése: Ipari faaprító gép

Berendezés típusjele:
CS-140M/21
CS-140M/30,9


Műszaki adatok:

- Rotor átmérő: 640 mm
- Rotor tömeg: 95 kg
- Engedélyezett fordulatszám: 1250 1/perc
- Aprítókések száma: 2
- Ellenkések száma: vízszintes: 1; függőleges: 2
- Nyílásméret: 194x150 mm
- Szecskaméret: maximum 8 mm
- Aprított mennyiség: minimum 3 m³/munkaóra
- Motor teljesítmény:
- CS-140M/21 21 kW (28,5 Le)
- CS-140M/30,9 30,9 kW (42,0 Le)
- Teljes tömeg: 700 kg           Berendezés elnevezése: Ipari faaprító gép

Berendezés típusjele:
CS-140


Műszaki adatok:

- Rotor átmérő: 640 mm
- Rotor tömeg: 95 kg
- Engedélyezett fordulatszám tartomány: 540-1000 1/perc
- Aprítókések száma: 2
- Ellenkések száma: vízszintes: 1; függőleges: 2
- Nyílásméret: 194x150 mm
- Szecskaméret: maximum 8 mm
- Aprított mennyiség: minimum 3 m³/munkaóra
- Teljesítményigény: 25-40 kW
- Teljes tömeg: 400 kg

 

Napelem

 

A nap energiája mindenkié

napelem, napenergia

Combi Solar Kft. napelemes megoldások

Egy napelemes rendszer egyik legfontosabb része maga a napelem, amelyben a félvezető (leggyakrabban kristályos szilícium) villamos energiát képes biztosítani a fény gerjesztő hatásának köszönhetően. A ma gyártott napelemek két nagy csoportra bontható kristályos és vékonyrétegű. A monokristályos napelemek hatásfoka a legjobb (14-18%), a polykristályos napelemeké 12-15%, míg a vékonyréteg napelemek hatásfoka 5-8% között mozog.


A napelemből érkező elektronokat vezetéken egy elektronikus átalakítóhoz, az inverterhez vezetjük. Az inverter feladata, hogy a napelemből érkező egyenáramot olyan váltóárammá alakítsa, amit a háztartásban használunk, illetve amit be tudunk táplálni az elektromos hálózatba. Olyan felhasználó esetén, ahol van vezetékes áram, nem szükséges a napból érkező energiát akkumulátorban tárolni, mert lehetőség van az áram közüzemi hálózatba történő visszatáplálására. A visszatáplált energia mennyiségét mérik és időszakonként elszámolnak vele. Jelenleg Magyarországon éves periódusú az elszámolás. Amennyiben napelem rendszerünk teljesítménye nem haladja meg az 45kW-ot, úgy az áramszolgáltató ugyanazon az áron veszi tőlünk vissza az elektromos áramot, mint amennyiért ő adja nekünk, ha nem lépjük túl saját fogyasztásunkat   csak a különbözetet kell megfizetnünk.

 

Napkollektorok

 • Használati meleg vizet előállító alap rendszer
 • Használati melegvizet és fűtés rásegítést ellátó alaprendszer
 • Medence fűtést biztosító alaprendszer
 • Használati melegvizet és Medence fűtést biztosító alaprendszer
 • Használati melegvizet fűtésrásegítést és medence fűtést biztosító alaprendszer

napelem, melegvíz előállítás

napkollektor, fűtés rásegítés

Combi Solar Kft. napenergia hasznosítása napelemmel és napkollektorral

Kiegészítő elemek:
A rendszerekhez minden esetben minőségtanúsítással rendlelkező szerelvé­nyeket építünk be, melyek a szolár rendszerek követelményeinek maradéktalanul megfelelnek.

Kollektorok:

Az általunk forgalmazott kollektor Sík kollektor illetve „U pipe” rendszerű, vákuumcsöves kollektor, melynek a minősítése a DIN szabvány szerint megtör­tént, Solar Keymark (BLUE ANGEL) számmal rendelkezik. A méréseket Institut für Thermo­dynamik und Kältetechnik Universität Stuttgart végezte, az eredmények 05COL420 számon érhetők el.

Szolár munkaállomások:

Minden esetben az adott célnak megfelelő munkaállomás kerül kiválasztásra. A munkaál­lomások tartalmazzák a fordulatszám szabályozóval ellátott szivattyút, az átfolyás mérőt, az előremenő ás visszatérő folyadék hőmérsékletét mérő hőmérőket, a biztonsági lefúvató csatlakozását, a tágulási tartály csat­lakozását, szükség szerint légtelenítő és töltő – ürítő csapokat.

Szabályozó egységek:
A szabályozók kiválasztása az adott céltól függ, így az egyszerű kapcsolásokhoz 3 hőfokérzékelővel rendelkező egység az alap, a 12 -15 hőmérséklet érzékelővel rendelkező egység a legbonyolultabb rendszerek szabályozását is biztosítja. A szabályozó egy­ségek automatikusan, a mindenkori maximális hőelvételt biztosítják a kollektoros rendszerről azzal, hogy a felmelegített folyadékot váltóc­sapokkal, keverő szelepekkel a különböző körökhöz tartozó szivattyúk indításával az optimális felhasználási helyre továbbítják.

Tároló tartályok:

A tároló tartályokat szintén az adott felhaszná­lási célnak megfelelően választjuk ki, így az egyszerű 200 – 300 liter térfogatú réteg­tárolóktól kezdve a 1500 literes puffer tárolókig forgalmazunk tartályokat. A tartályok belső felületvédelme szintén több féle lehet, leg­gyakrabban a kedvező ár/értékű műanyag bev­onatos tartályokat ajánljuk. A rendszer kialakí­tástól függően a tartályok belső hőcserélővel vagy külső hőcserélővel szereltek lehetnek.

Uszodatechnika

Tevékenységi körünkbe tartozik: polipropilén-, és vasbeton medencék komplett kivitelezése, polikarbonát medencefedések, (sátrak) gyártása, tartozékok és kiegészítők kis-, és nagykereskedelmi forgalmazása, szakmai tanácsadás, tervezés. A külföldi gyártókkal ( pl. Németország, Ausztria, Spanyolország ) kialakított önálló üzleti kapcsolataink révén mind jobb minőségű, korszerűbb anyagok felhasználásával dolgozunk, s így jelentős szakmai hírnévre tettünk szert.

Napjainkban a vasbeton medencék (mind magán-, mind közüzemi) komplett kivitelezése vált cégünk fő profiljává, s e területen is már komoly referenciákkal rendelkezünk.

Igény szerint kiegészítő tevékenységként vállaljuk a medencefedések különböző (polikarbonát, buboréksátor, faszerkezetű) változatainak elkészítését.

 

Elérhetőségek

Combi-Solar Kft.

H-2141 Csömör, Hunyadi u. 21.
Telefon: +36 30 977 7252
+36 30 903 5928
Telefon/Fax: +36 28 630 482
Web: http://www.combisolar.hu/
E-mail: combi-solar@hotmail.hu
GPS: N47ÿ 32.667' E19ÿ 13.213'