KKV - kisvállalkozás

Autóüveg Soós /Édes Élet Bt./ - szélvédő, autóüveg, kőfelverődés javítás, repedés javítás, szélvédőcsere, fűtőszál javítás Budapest Pest megye IV. kerület

Autóüveg Soós /Édes Élet Bt./ - szélvédő, autóüveg, kőfelverődés javítás, repedés javítás, szélvédőcsere, fűtőszál javítás Budapest Pest megye IV. kerület
Cégünk 1995-ben alakult Édes Élet Bt névvel, hogy a hazai piacon jelentős szerepet vállaljon a szélvédőüveg kavicsfelverődések, repedések és fényszóróüvegek illetve fűtőszálak és csatlakozók javítása és cseréje terén. Minden fajta és típusú személygépkocsi, autóbusz, tehergépkocsi, munkagép és hajó üvegezését vállaljuk. Zártteherautó átalakítását fix illetve mobil üvegekre. Munkagépeknél a síküveg pótlását ragasztott biztonsági vagy edzett üvegekkel végezzük és egyedi gyártással is foglalkozunk. Elsőszélvédőket gyári vagy a gyári beszállítók által szállított utángyártott üvegeket forgalmazzuk illetve az eredeti alkatrészekkel egyenértékű minőségi szélvédők kerülnek beépítésre.Teljeskörű CASCO ügyintézést vállalunk szélvédőüveg cseréje esetén.

Növekvő forgalmunk és ügyfeleink igényesebb kiszolgálása érdekében nyitottuk meg új műhelyünket a IV.ker Váci út 85-87 szám alatt (VÁC felé a TUNGSRAM és a FÓTI út között).
A 400 m2-en 8 autó beállására alkalmas 200 m2 fedett parkolóban autóüvegező, szélvédőjavító valamint autó és épületüveg fóliázó szakműhelyünket a THOMY FOLIA-val közös üzleti alapokra építjük, mely magas színvonalú és igényesen kialakított szervízünkbe tapasztalt, hozzáértő szakemberek kitüntetett figyelemmel várják ügyfeleinket.

Szolgáltatásaink tekintse meg itt.

Szélvédőcsere

Előzetes bejelentkezés alapján javasoljuk ügyfeleinknek első- ,hátsó és oldalüveg cseréit, hogy kevesebb várakozási időt töltsenek nálunk, mivel az idő pénz.

Kérjük a rendelésben telefonon, faxon, e-mailen vagy személyesen adják meg autójuk márkáját, típusát, ajtószámát, évjáratát, alvázszámát és az üvegszínezését.

CASCO-os ügyintézésnél magánszemély vagy céges autó esetén telefonon informálódjon, hogy milyen papírokat kell a cseréhez bemutatni vagy letöltheti oldalunkról.

A ragasztott szélvédőüveg cseréjénél többféle lehetőség közül lehet választani, vagy 7,30-8,00 óra között érkezik muhelyünkbe és ebben az esetben 16,00-ig átveheti autóját, vagy 12,00 után vesszük át a gépjárművét és másnap 7.30-tól lehet átvenni.

szelvedocsere1_35_20101104154438_952.JPG

Mivel ragasztott üvegről van szó ezért így tudjuk érvényesíteni a saját beszerezésünk által beszerelt üvegeknél a 10 év beázás elleni garanciát.

Ha ezek a paraméterek nem felelnek meg kérjük jelezze szakembereinknél.

Ön autójával előzetes bejelentkezés alapján vagy anélkül a műhelyhez hajthat ahol a különlegesen jól képzett nagy szakmai gyakorlatot szerzett személyzet azonnal rendelkezésére áll, nem kell várakoznia.
A javítás idotartamára Ön egy pillanatra sem tévesztheti autóját szem elöl és jelen lehet a javításnál is vagy amíg a műhelyben folyik a munka és Ön az autójára vár megihat egy kávét vagy üdítőt és elolvashatja az ügyfélváróba odakészített magazinokat, újságokat illetve nézhet TV-t


Repedés javítás
A repedések javításánál figyelembe kell venni a sérülés elhelyezkedését és irány vonalát.
A legnagyobb terhelést a szélvédőüveg a két A oszlop között az alsó részén kapja, erre a részre szerzett kőfelverődések a legveszélyesebbek a repedések kialakulásában a karosszéria mozgásából eredően / pl.: lengéscsillapítók , felfüggesztések/ innen kapják a legerősebb igénybevételt az üveg mozgását, csavarodását figyelembe véve.

repedes1_129_20101104154438_772.JPG


Az új modelleknél hamarabb elreped az üveg, mivel a gyártók rájöttek, hogy az autóüvegeket is betudják vonni a gépjármuvek önsúlyának csökkenésére.
A szélvédők fogyókúrája és egyre nagyobb felülete egyenes arányban vonzza a legkisebb törésből is repedés alakulhat ki.
Ha elrepedt az üveg mielőbb hozza be szakműhelyünkbe, hogy a repedést még korai stádiumban megállítsuk és elkerüljük a szélvédő cserét.
A javítási idő a repedés hosszúságától és a nyomvonalától függ de általában 1-1,5 óra amely megvárható és 3000ft+Áfa/10 cm áron vállaljuk.

Fűtőszál javítás
Az edzett hátsó szélvédőüvegeket páramentesítő fűtőszálakkal látják el a jobb kilátás és a biztonságos vezetés érdekében. Vannak olyan típusú autók amelyek, hátsó szélvédője ragasztott eljárással készült, ezeket az üvegeket mikro fűtőszálas üvegeknek hívjuk, melyek nem javíthatók! Az edzett üvegeknél a hővezető szálak az üvegbelső felületén vannak,ezért megsérülhetnek. Manapság már ezek a hibaforrások is javíthatók és a letört fűtőszál csatlakozókat is javítani vagy pótolni lehet. A szálak szakadását ki kell mérni és a sérülés mértékétől függően a javítási idő 0,5-1,00 óra ami megvárható az igényesen kialakított ügyfél váróban.

futoszal_845_20101104154438_126.jpg


CASCO ügyintézésAz autóüvegek cseréit teljeskörű CASCO ügyintézéssel vállaljuk.
Előzetes bejelentkezés alapján, ha 8,00 óráig áttudjuk venni a javításra váró autót akkor délután 16,00-ig átvehetik a szélvédő cserére nálunk hagyott gépjárművet.
Kérjük a rendelésben adják meg autójuk pontos típusát, évjáratát, alvázszámát, ajtókszámát, és az üvegszszínét és komfort fokozatát
/hővédős, esőszenzoros, elektrokomfortos tükör /.

CASCO Ügyintézésre a következő papírok kellenek:

Magánszemély:

CASCO befizetési csekk vagy másolat
Leasing, részlet csekk ,vagy másolat
Törzskönyv
Forgalmi engedély
Kárbejelentő
Meghatalmazás

Cég esetén :

CASCO befizetési csekk vagy másolat
Leasing, részlet csekk, vagy másolat
Törzskönyv
Forgalmi engedély
Kárbejelentő
Meghatalmazás


Kőfelverődés javítás
Az első szélvédőknél többféle repedést különböztetünk meg.


A kagylós törés a leggyakoribb , kör alakú szélekkel a középpontban tisztán kiveheto az ütközés helye apró luk formájában ez a sérülés kevésbé veszélyes a repedések kialakulásában, de a leggyorsabban tud elszennyeződni.
A kombinált törésnél a kagylóig tartanak a repedések végei ez a sérülés nehezebben reped el , de van amikor a javítás nem olyan látványos a túl nyitott sérülés végett.

felhold2elotte_842_20101104154438_203.JPG


A félhold alakú szilánkos törés ,amely egy félkagylós sérülésbol és általában kettő vagy több ellentétes irányú egyenes 0,5-1,00 cm közötti repedésbol áll .

felhold3utanna_322_20101104154438_966.JPG


A kavicsfelverodések a sérülés mértékétol függoen mindenképpen veszélyesek a repedések kialakulása szempontjából.
Tapasztalataink alapján a szélvédoüveg mindenféleképpen el fog repedni a karosszéria mozgásától és a homérsékletváltozások következtében, azt azonban nem lehet biztonsággal megmondani, hogy két hét múlva vagy két év elteltével fog elrepedni az üveg, ha viszont a sérülést mielőbb megjavítjuk biztos ,hogy nem fog elrepedni, ha azt a szakszervizben javíttatjuk meg.

A javítás idő tartama legfeljebb egy órát vesz igénybe ezért mielőbb le kell ragasztani (celluxal) a száraz üveget, mert ha vizes a javítandó felület úgy az nem javítható !


Beázások megszüntetése


Az első és hátsó szélvédőüvegek és napfénytetők beépítésénél előfordulhatnak szerelési hibák, ezek javításával és megszüntetésével is foglalkozunk.
Mivel csak azt az információt kapjuk, hogy beázik az autó ezért alapos átnézésre és kivizsgálásra van szükség.

beazas3_101_20101104154438_204.JPG


Ha egyértelmű a hiba akkor is komplikált ezt kijavítani:
  • lehet, hogy a ragasztóanyag nem megfelelő elhelyezkedése miatt
  • vagy a nem megfelelő előkészítés a felelős
  • ha az előző cserénél nem szakszerűen építették be az üveget akkor az a szélvédőkoszorúnál el kezd oxidálódni, rozsdásodni amit ki kell javítani, minden esetben digitális felvételt készítünk a karosszériáról.
  • ha a javítás mértéke nem haladja meg az üvegcsere 10%-át automatikusan a vállalási szabályzat értelmében kijavítjuk, ha viszont meghaladja ennek mértékét úgy tájékoztatjuk ügyfelünket a lehetőségekről.
Fényszóróüveg javítás
A régebbi típusú autóknál a ködfényszórón kívül még a fényszóróüveg is üvegből készült. Ha megsérült a lámpaüveg érdemes mielőbb megjavíttatni, mert a kiesett üvegdarab szélei a rázkódás következtében letöredeznek és ezáltal a javítás nem lesz tökéletes.
A szervizbe érkezés után kiszereljük a fényszórót, egyes típusoknál az üveget le lehet venni a testről így tökéletesebb a javítás. Ha nem javíthatjuk meg a sérülést akkor az alkatrész párásodni fog így a fényerejéből is veszít illetve a foncsorozása idővel megvakul, elszürkül.

 

varoterem_827_20101104154438_463.jpg

Elérhetőségeink:

Édes Élet Bt
1044 Budapest IV. kerület, (külső) Váci út 85-87.

Telefon: +36-1-370-8385, +36-1-231-0446, +36-30-940-0211, +36-30-940-0299
Fax:      +36-1-370-8385
Weboldal: www.szelvedos.eu

E-mail: autouvegsoos@gmail.com