KKV - kisvállalkozás

A munkáért! projekt hozzájárult a vállalkozói kultúra emelkedéséhez is - Interjú

A munkáért! projekt hozzájárult a vállalkozói kultúra emelkedéséhez is - Interjú

A Liga Szakszervezetek, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) partnerségben 1,6 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával 2013. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. között A munkáért! címmel programot valósított meg az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt zárókonferenciáján készítettük az alább interjúkat.

 

Interjú Dávid Ferenccel, a VOSZ főtitkárával

 Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára rendkívül sikeresnek ítélte a projektet. Elmondta: a 103 rendezvényhelyszínen szinte teltház fogadta az előadókat, amit nagyon pozitívnak lát. Hangsúlyozta: ahhoz, hogy Magyarországon a munkaügyi kultúra, a vállalkozói kultúra színvonalat jelentősen emelkedjen, ahhoz kellenek az ilyen személyes találkozások. Ehhez is hozzájárult tehát ez a másfél éves projekt - véli Dávid Ferenc.


 

Interjú a VOSZ Gazdasági bizottságának elnöke, Dr. Chikán Attilával
A VOSZ Gazdasági bizottságának elnöke, Dr. Chikán Attila elmondta: arról próbált a vállalkozók és az érdekeltek számára egy képet adni, hogy mik azok a problémás tényezők, amik a magyar gazdaság fejlődésének az útjában állnak. "Meggyőződésem, hogy az intézményi környezet, a politikai, jogi, szervezeti megoldások mélyreható változtatása elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarország valóban eljezdje a kilábalást" - mondta Chikán Attila. Ennek a változásnak a letéteményesei pedig a kis- és közepes vállalkozások - tette hozzá.

 

Interjú Gaskó Istvánnal, a Liga Szakszervezetek elnökével

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke úgy gondolja, hogy ezt a projektet érdemes lenne folytatni, hiszen mind a négy pillérre folytatható: a kollektív szerződéskötési támogatás, a Munkatörvénykönyv hatásvizsgálata, Az ifjúság fölkészítése a munka világára című tankönyv fejlesztése, és a vállalkozók képzése, segítése. A Liga Szakszervezetek mindent megtesz a folytatás érdekében - zárta szavait az elnök.


MCOnet