KKV - kisvállalkozás

A KKV szektorban igénylik a hiteleket

A KKV szektorban igénylik a hiteleket

A statisztikák szerint egyre több mikor- és kisvállalkozás szeretne igénybe venni vállalkozása fejlesztéshez hiteleket. Egyre népszerűbbek a készfizető kezességgel biztosított folyószámla hitelek is.

A mikro ki és középvállalkozások egyre nagyobb százalékban pályáznak és nyernek el unós vagy hazai pályázati forrásokat vállalkozásuk fejlesztése céljából. Azok a vállalkozások, amelyek nem jutnak pályázati forrásokhoz vagy azok nem elégítik ki fejlesztési igényüket, az előző évekhez képest gyakrabban folyamodnak hitelért. A statisztikák szerint a kivállalkozások 40%-a fejlesztésre, 23 százalékuk pedig finanszírozás céljából igényelne hitelt.

Több vállalkozás vesz fel hitelt
Az elmúlt években nőtt a hitelt felvevő vállalkozások száma


A vállalkozások érdeke azonban, hogy biztos pénzügyi alapokon álljanak, ezért a szakemberek arra bíztatják a vállalkozókat, hogy minden esetben mérlegeljenek, mielőtt hitelt választanak. Egyre nagyobb a kereslet a kis és középvállalkozások körében a folyószámla hitelek iránt is. A folyószámlahitel finanszírozási szempontból komoly segítséget nyújthat a cég számára különösen akkor, ha partnerek hosszabb fizetési határidővel egyenlítik ki a szolgáltatások ellenértékét. A statisztika szerint további növekedésre számítanak a KKV szektor hiteleiben.

 

-BT-